1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kolon kanseri, Kars’ta da çok ciddi bir halk sağlığı sorunudur
Kolon kanseri, Kars’ta da çok ciddi bir halk sağlığı sorunudur

Kolon kanseri, Kars’ta da çok ciddi bir halk sağlığı sorunudur

Kars İl Sağlık Müdürlüğü duyurdu; “Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanseri dünyada ve ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Kolon kanseri, Sağlık Bakanlığı’nın kanser istatistikleri kayıtlarına göre hem erkeklerde hem de kadınlarda üçüncü sırada yer alı

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, ilimizde de sıkça karşılaşılan kolon kanseri ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kars’ta da, 1 - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen bazı etkinliklerle kolon kanserine yönelik farkındalık çalışmaları yapılıyor.

Kars Sağlık İl Müdürlüğü, ilimizde kanser taramalarının Yusufpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi binasında Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM)  ücretsiz olarak yapıldığını bir kez daha vatandaşların bilgisine sundu.

Yapılan bilgilendirmede; Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanserin dünyada ve ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğu da belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca; “Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın kanser istatistikleri kayıtlarına göre hem erkeklerde hem de kadınlarda üçüncü sırada yer almaktadır. Kolorektal Kanser Taraması Ulusal Standartları belirlenmiştir. 50-70 yaş arasında kadın ve erkek nüfusa Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) gaitada gizli kan kiti yardımıyla hızlı, pratik ve güvenilir bir şekilde 2 yılda bir ücretsiz olarak tarama yapılmaktadır. 50-70 yaş arasında her 10 yılda bir de kolonoskopi ile tarama önerilmektedir. Akabinde GGT pozitif olan kişiler uygun standartlarda kalite kriterlerine göre teşhis merkezlerimize yönlendirilmektedir. Erken evrede teşhis edildiğinde büyük ölçüde tedavi edilebilinir bir hastalıktır.”denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.