1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sebze ve meyveler çöpe atılıyor
Sebze ve meyveler çöpe atılıyor

Sebze ve meyveler çöpe atılıyor

Kars’ta son günlerde yaşanan dondurucu soğuk ve pahalılık nedeniyle satılamayan sebze ve meyveler çöpe atılıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Meyve ve sebzelerin çöpe atılışına şahit olan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, alım gücü daha da düşen şehirde hayat şartları her geçen gün daha da zorlaşıyor. Zamanında satılamadığı için donan meyve ve sebzelerin vatandaşa daha ucuza satılmasını isteyen Karslılar, son aylarda üst üste yapılan zamlarla birlikte evlerine sebze ve meyve götüremeyenlerin sayısının artmaya devam ettiğini dile getiriyor.

Yapılan astronomik zamların Türkiye’nin batıya en uzak şehri olan Kars’ta ulaşım girdilerinin sebze ve meyve fiyatlarına da etki ettiği biliniyor. Bu nedenle Türkiye’nin en uzak şehri Kars’ta yeteri kadar sebze ve meyve tüketmeyen vatandaşlar sağlık sorunu da yaşadığı biliniyor. Başta pahalılık olmak üzere çeşitli nedenlerle sebze ve meyve tüketme kültürü Kars’ta tam olarak yerleşmezken, sebze yemekleri de sofralarda yerini almıyor. Sağlık uzmanlarının ifadesine göre sadece kırmızı et tüketen ve yeteri kadar sebze tüketmeyen Karslılar kronik hastalıklarla birlikte yaşıyor.

Öte yandan Mart ayının dert ayı olduğu şehirde, elektrik ve doğalgaz faturalarının ödenemez hale gelmesi halkın belini bükerken, köylü de kışın sona erdiği bu günlerde yaklaşan çift öncesi ekim yapamayacağı için kara kara düşünüyor. Eline avucunda olan birikimlerini de harcayan Karslılar artık borçlanmaya başlarken, yaz aylarının kurak geçmemesi içinde de dua ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.