1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay Kan Bağışı Çadırı kurdu
Kızılay Kan Bağışı Çadırı kurdu

Kızılay Kan Bağışı Çadırı kurdu

Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şubesi, Gaziler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı bahçesine kan bağışı çadırı kurdu.

A+A-

Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şubesi ile Kızılay Erzurum Kan Merkezi’nin birlikte organize ettikleri kan bağışı kampanyası başladı. Gaziler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtının bahçesine kurulan kan bağışı çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Erzurum Kan Merkezi’nden gelen 1 doktor, 3 hemşire ve 1 yardımcı personel gözetimde başlatılan kan bağışı kampanyasının 2 gün devam edeceği bildirildi. 23 Temmuz 2010 Cuma akşamına kadar devam edecek kan bağışı kampanyasında şu ana kadar 80 üniteye yakın kan toplandığını kaydeden Kızılay Erzurum Kan Merkezi’nden Dr. Abdullah Üzer sağlığı ve sıhhati yerinde olan vatandaşları kampanyaya destek olmaya ve kan vermeye davet etti.

 

Kan bağışı öncesinde Erzurum Kan Merkezi’nden gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan doktor muayenesinde kanı düşük olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmadığını ifade eden Üzer, “Unutulmasın ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir” mesajını verdi.

 

Ayrıca Üzer, her bir saatte anonslarıyla kendilerine destek olan Sarıkamış Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti.

 

Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş ise, “Kızılay’a kan vermek hem insan sağlığı yönünden önemli hem de insanlarda sosyal sorumluluğu geliştirmektedir. Kan alıp vermenin felsefesi, insanın vücudundan fazla olanın, ihtiyacı olana verilmesidir. Kan vermenin bir hayat kurtaracağı bilinci ile hareket edilmeli” dedi.

 

Taş, “Kan bağışı ekiplerimiz tamamen steril, tek kullanımlık tıbbi ürün ve modern cihazlarla görev başındaki doktor önderliğinde kan almaktadırlar. Yaklaşık bir çay molası kadar geçen sürede bir hayat kurtarılmış olmaktadır. 18–65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kilogram üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, doktor tarafından yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin düzeyi uygun olan herkes 3 ayda 1 kez, yılda 4 kez kan bağışında bulunabilir.” diye konuştu.

 

Kampanyaya halkın yoğun ilgi göstermesi yetkilileri sevindirirken, bağışta bulunanlara çikolatalı bisküvi ve meyve suyu ikram edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.