1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kız Yurdu hizmete açıldı
Kız Yurdu hizmete açıldı

Kız Yurdu hizmete açıldı

Yaklaşan 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı öncesi merkezde 13 bini aşan üniversitesi örencisinin bulunduğu Kars’a özel bir kız yurdunun açılması Vali Ahmet Kara’yı mutlu etti.

A+A-

Murat Alibeyoğlu tarafından daha önce Atatürk Caddesi üzerinde otel olarak kullanılan bina yeniden inşa edilerek 65 kişilik modern bir kız yurdu haline getirildi.

 

Kız yurdunun açılışını davetliler ile birlikte yapan Vali Ahmet Kara, Kars’ta üniversite öğrencilerin barınma sorunlarının olduğuna dikkat çekerek kız yurdu açan işletmecileri takdir ettiğini söyledi.

 

Burada kalacak kız öğrencileri kendi kızları gibi göreceklerini ve koruyacaklarına inandığını da belirten Vali Kara, şöyle konuştu:

 

“Kafkas Üniversitesi her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bununla birlikte öğrencilerimizin yurt ve barınma ihtiyaçları son derece önem arz ediyor. Ayrıca öğrencilerimizin kiralık ev bulmakta oldukça sıkıntılar yaşıyorlar. Bu yurdu açmanız için kim düşündü ise çok iyi bir şey yapmış. Zamanlamanızda çok önemli çünkü öğrencilerimiz yavaş yavaş ilimize gelmeye başladılar. Eğitim sektörüne hizmet vermek kadar güzel bir hizmet olamaz. Şu anda öğrenci sayımız 13 bine çıktı. Bu sektör sadece geleceği olan bir sektör değil aynı zamanda da son derece anlamlı bir sektördür. Kars’ta hakikaten üniversite öğrencilerimiz bu anlamda çok zorluk çekiyorlar. Ben arzu ederim ki iş kapasiteleri düşük diğer otellerde binalarını bozsunlar ve yurt yapsınlar. Aynı zamanda yurdun dört bir yanından gelecek öğrenciler Kars’ın ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Biz 100 yıldan bu yana eğitimli insan kaynağından yoksun bir toplum olarak yaşadık. Çünkü biz istiklal harbinden çıktık ve eğitimli insanlarımızın çoğunu savaşlarda yitirdik. Ama 90 yıl sonrada bu noktaya geldik. Şu anda ise dünyanın en eğitimli ve donanımlı insanlarına sahibiz. Bu nedenle şu anda toplum olarak çok avantajlıyız. Aynı zamanda da genç nüfusa sahip bir toplumuz. Bu nedenle böylesine önemli bir yurdu açarak hizmete sunan Murat Alibeyoğlu arkadaşımızı tebrik ediyorum.”

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Kara ve davetliler yurdu gezerek murat Alibeyoğlu’ndan bilgi aldılar.

 

Kız yurdunun açılışına, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Eğitim Şube müdürleri Harun Yenice ve Gökhan Altun ile davetliler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum