1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kız çocukları okula dönüyor
Kız çocukları okula dönüyor

Kız çocukları okula dönüyor

Sarıkamış'ta eğitimi yarım kalan 200 kız çocuğu başlatılan kampanyayla yeniden okul sıralarına dönüyor.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yürütülen ''Bugünün Öğrencisi Yarının Annesiyim Projesi'' kapsamında eğitimi yarıda kalan 200 kız çocuğu, okula kazandırıldı.

 

Sabancı Vakfı Hibe Programı ile Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının, İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı çerçevesinde düzenlenen proje sona erdi.

 

Proje kapsamında ilçe merkezi ve bağlı 40 köyde, 10 ay içerisinde yapılan ikna çalışmaları sonucu okula gönderilmeyen 200 kız öğrencinin, eğitim öğretimlerine devam etmeleri sağlandı.

 

Eğitim en temel sorun

 

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, projenin kapanış töreninde, devletin eğitime her zaman destek verdiğini söyledi.

 

Ülkenin temel sorununun eğitim olduğunu belirten Ermiş, şöyle konuştu:

 

''İnancımız şu ki, temel sorunumuz eğitimdir. Biz ilçemizde ve ülkemizde eğitim sorununu çözersek, diğer sorunlar da çorap söküğü gibi kendiliğinden çözülecektir. Kız çocuklarının okuma oranı Türkiye'de yüzde 62, ilçemizde ise yüzde 51'dir. Hedefimiz üç yıl gibi bir sürede bu oranı yüzde 90'lara taşımaktır. Fakir olduğu için okula gitmeyen varsa bize gelsin. Biz gereken bütün desteği vereceğiz. Devletimiz bu konuda öğrencilerimizi maddi açıdan son derece destekliyor. Yani bir öğrencinin 'fakirim okula gidemiyorum' şeklinde bahanesi olamaz.''

 

İkna ekibi çalıştı

 

İkna ekibinin katkısıyla 10 ay süren çalışmada, 200 kız öğrencinin ailesi ikna edildi. Proje kapsamında 446 kız öğrenci ve veli ile görüşme yapıldı. 5 kişilik bir ekip 10 ay boyunca bütün ailelerle tek tek görüştü. 446 öğrenciden 200 kız öğrencinin okula kazandırılması sağlandı.

 

Törende Sabancı Vakfı tarafından 200 öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.