1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kimlik bilgileriyle dolandırıldı
Kimlik bilgileriyle dolandırıldı

Kimlik bilgileriyle dolandırıldı

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde borcu olmadığı halde, kimlik bilgilerinin kullanılmasıyla dolandırılan vatandaş, hakkında 5 bin 40 TL’lik icra takibi başlatılınca şoke oldu.

A+A-

Yüksel Çukurçam (31) isimli vatandaşın kimlik bilgilerini kullanan bir şahsın, 3 ayrı bankayı dolandırdığı, sahte çek kullandığı ortaya çıktı. Böylelikle 5 bin 400 bin TL’yi aşan borcu olduğunu öğrenen Çukurçam, büyük şok yaşadı.

 

Kimlik bilgilerinde sadece annesinin kızlık soyadının yanlış olduğunu anlatan Çukurçam, “Kağızman’da oturuyorum. Ama krediler İstanbul’da çekilmiş. Adıma kredi kartı çıkarılmış. Bankalar ise borçlarımı ödememi istiyor. Ben 2007 yılında ehliyetimi kaybettim ama kaybettiğime dair Kağızman Kaymakamlığı’na dilekçeyle başvurdum ve o güne ait olan dilekçem halen duruyor. Benim kimlik bilgilerime ulaşan ve dolandırıcılık yapan şahıs suçüstü yakalanmasına rağmen serbest bırakılıyor. Bunun serbest bırakılmasından dolayı adete şok yaşadım.” dedi.

 

Çukurçam Kağızman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak sorumluların yakalanmasını istedi. Çukurçam, “Bankadaki hatanın faturasını bana kesiyorlar. Kimlik bilgilerimi ele geçiren bir dolandırıcılık çetesinin kurbanı oldum.” diye konuştu.

 

Yaşadığı olaydan sonra aile huzurunun da bozulduğunu ifade eden Çukurçam, “Artık kapı zilinin her çalışında icra veya polis geldi endişesini taşıyorum. Sokağa çıkamaz hale geldim. Hayatımız boyunca elde ettiğim onur ve itibarım bir sahtekâr tarafından bir anda yok edildi. Şimdi belki de birçok avukat tarafından aranıyoruz, bunlardan da haberimiz yok. O şahıs hala benim kimliğim ile dolaşıyor. İlgili mercilerden, bu şahıs veya şahısların acilen tespit edilerek adalete teslim edilmelerini bekliyorum. Çektiğimiz sıkıntıları ancak böylece biraz unutabiliriz.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.