1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaza,Tecavüzü Ortaya Çıkardı
Kaza,Tecavüzü Ortaya Çıkardı

Kaza,Tecavüzü Ortaya Çıkardı

Tecavüze uğrayan ve hamile kalan 16 yaşındaki engelliyi Kars'a gelen Bakan Kavaf görmesin diye Siirt'e gönderilmesine karar verildi, genç kız yolda kaza geçirince olay ortaya çıktı.

A+A-

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)

 

Antalya'da kaldığı yetiştirme yurdunda tecavüze uğrayan ve hamile kalan 16 yaşındaki engelli A.Y. Kars'taki yurda gönderildi. Bugün Kars'a gelecek Bakan Kavaf görmesin diye de genç kızın Siirt'e gönderilmesine karar verildi. Ancak genç kız yolda kaza geçirince olay ortaya çıktı.

 

Zihinsel ve bedensel engelli 16 yaşındaki A.Y.'nin Antalya'da yetiştirme yurdunda kalırken 4 ay önce bir güvenlik görevlisinin tecavüzüne uğradığı öne sürüldü. İddialara göre, Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü A.Y.’nin izini kaybettirmek için Kars’a gönderdi. Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bir süredir kentte kalan A.Y.’yi, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın bugün Kars’a gelecek olması nedeniyle bu kez Siirt’e göndermeye karar verdi. İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan iki temizlikçi kadın eşliğinde dün Siirt’e gönderilen A.Y., bindikleri otobüsün Sarıkamış'a bağlı Karakurt Köyü yakınlarında kaza geçirmesi üzerine yaralandı. Trafik kazasında çeşitli yerlerinden yaralanan 2 temizlikçi kadın ile bir eli ve ayağı kırılan A.Y. Kars Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’nde tedavi altına alındı.

 

CHP'Lİ ÖĞÜT ORTAYA ÇIKARDI

 

Olayı Ankara’da öğrenen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bugün Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın da bulunduğu uçakla Kars’a geldi. Kars Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’nde yatan A.Y.’yi ziyaret eden Öğüt, A.Y.’nin durumuyla ilgili bilgi almak istedi. Fakat A.Y., kendisine tecavüz edenin adını bilmediğini söyledi. Hıçkırarak ağlayan A.Y., Milletvekili Öğüt tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yanında bakıcı anne bulunan A.Y.’nin yapılan tetkiklerinde 3.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

 

Hastane yetkilileriyle görüşen Öğüt, A.Y.’nin durumu hakkında bilgi aldı. Olaya sert tepki gösteren Öğüt, “Böyle bir şey olabilir mi? Bu çocuk özürlü ve 16 yaşında. Antalya’da tecavüze uğruyor. Kars’a gönderiyorlar ki, izini kaybetsinler. Şimdi 3.5 aylık hamiledir. Kimin tecavüz ettiği belli değil. Aileden Sorumlu Bakan da burada. Bakan’la görüşüp bu olayı ortaya çıkaracağız. Türkiye’nin bu yüz karası olayını mutlaka ortaya çıkaracağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.