1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kayak Merkezlerinde durum
Kayak Merkezlerinde durum

Kayak Merkezlerinde durum

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 30, Palandöken'de 25, Kartalkaya'da 145, Erciyes'te 112, Uludağ ve Kartepe'de 50, Hazarbaba'da 35, Atabarı'nda 15 santimetre olarak ölçüldü.

A+A-

Kar kalınlığı 145 santimeteye ulaşan kayak merkezi Kartalkaya'da bulunan oteller hafta içi yüzde 70 doluluk oranıyla hizmet verirken, hafta sonu bu oran yüzde 100'e ulaşıyor.

 -BAYRAKTEPE

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kar kalınlığı 30 santimetre olarak ölçülen kayak merkezinde, Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'dan gelen turistler yoğunlukta.

Ce-Mar Toprak Otel Operasyon Müdürü Turgut Aydın, kayak merkezinde bulunan 1. ve 2. etap telesiyejlerin açık olduğunu, ayrıca üç pistte kayak yapıldığını söyledi. Otellerindeki doluluk oranının yüzde 70 olduğunu ifade eden Aydın, ''Rusya Ukrayna, Azerbaycan ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen misafirlerimize üç pistte kayak imkanı sağlıyoruz. Kar yağması halinde Karanlık Dere bölgesinde diğer telesiyej tesisini çalıştırarak buradaki pistleri de hizmete sunacağız'' dedi.

Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bulunan Çamkar Otel'de doluluk oranının yüzde 65, Kar Otel'de ise yüzde 55 olduğu bildirildi.

-PALANDÖKEN

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 25 santimetre olarak ölçüldü.

Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan Palan Otel'de doluluk oranı yüzde 70, Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinde yüzde 40 olduğu öğrenildi. Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resort otellerinde yarından itibaren doluluk oranının yüzde 100 olacağı bildirildi.

Kayak merkezinde Vadi, 22 nolu, HallPass ve Snowstar pistlerinde kayak yapılabiliyor.

Palan Otel'de yerli, Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resort otellerinde ise Ukrayna ve Rusya'dan gelen konukların yoğunlukta olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.