1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anıt için kampanya
Anıt için kampanya

Anıt için kampanya

Kafkas Kültür ve PolitiKARS.com sitesi, Başbakanın "ucube" olarak gördüğü ve yıkılması talimatı verdiği nitelendirdiği İnsanlık Anıtı heykelinin yıkılmaması için kampanya başlattı. İnsanlikaniti.com sitesi imza bekliyor.

A+A-

Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi (Kafkas Kültür) ve PolitiKARS.com sitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars gezisi sırasında 'ucube' olarak nitelendirdiği İnsanlık Anıtı heykelinin yıkılmasına karşı çıkıyor.

Bu iki kurumun öncülüğünde kurulan www.insanlikaniti.com adresli sitede, kamuoyu heykelin yıkılmasına karşı çıkmaya çağrılıyor.

Site ''Kafkasya'da Barış, Türkiye'de Demokrasi ve İnsan Hakları temelinde; BU ADALETSİZLİĞİ REDDEDİYOR, İNSANLIK ANITI İÇİN İMZA VEREREK YAŞATILMASINI İSTİYORUM...'' kapanışı ile biten destek metnini katılımcılara sunuyor ve olası heykel yıkma hareketinin zaten temelleri sarsılmış günümüz hoşgörü/süzlük kültürüne etkisinin olumsuz yönde olacağını öngörüyor.

Kampanya metni

"Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili olarak "Ucube" benzetmesi ile başlayan LİNÇ HAREKETİNİ vicdanen kabul etmiyorum...

"Çelişki ve savaş ortamının en fazla kutsandığı 20.nci asrın sonu ve 21.nci asrın başındaki genel dünya siyaseti içinde; barış içinde birlikte yaşama kültürü üzerine geliştirilebilecek, kabul gören ortak formüllerin geliştirilmesi olmazsa olmaz koşul haline gelmiştir.

"Birlikte yaşam ve farklılıkların coğrafyasında; ortak yaşamın zenginliği esasına dayalı "empati" sanatı üzerine geliştirilen yaşam modeli, insanlığın geleceğinin garantisidir.

"2011'lerin dünyası hoşgörüden yoksun bir süreç yaşıyor. Bu olumsuz süreci incelemek ayni zamanda çıkış yolu bulmak açısından da önemlidir. "Niyetin menzile" rehberlik edeceği kanısı ile yaşanan tüm olumsuzlukları olumluya dönüştürmek çok zor olmasa gerek!"

"Kafkasya'da Barış, Türkiye'de Demokrasi ve İnsan Hakları temelinde; BU ADALETSİZLİĞİ REDDEDİYOR, İNSANLIK ANITI İÇİN İMZA VEREREK YAŞATILMASINI İSTİYORUM..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.