1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KATSO, Macaristan’a iş seyahati düzenlendi
KATSO, Macaristan’a iş seyahati düzenlendi

KATSO, Macaristan’a iş seyahati düzenlendi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ortaklığı ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye Ticari İş Seyahati düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Zülküf Kop Başkanlığında düzenlenen iş seyahatine, KATSO üyelerinden oluşan 7 kişilik heyet katıldı ve Budapeşte’de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunuldu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, KATSO heyeti ilk olarak Macaristan Türkiye Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Ahmet Akif Oktay ile görüşmelerde bulundu. Karslı işadamlarını makamında ağırlayan Büyükelçi Oktay, Macaristan hakkında Karslı işadamlarına bilgiler verdi.

Macaristan Türk Büyükelçisi ile yapılan toplantıda KATSO Başkan Yardımcısı Zülküf Kop, Büyükelçi Oktay’a kendilerini kabul etmelerinden dolayı memnuniyetlerini iletti. İş gezisi kapsamında Macar-Türk İşadamları Derneği, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası ve EXİM Bank’ı ziyaret eden işadamları heyeti, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Macar İşadamları ile ikili iş görüşmelerinde bulundu.

İnşaat, Gıda, Turizm ve Akaryakıt sektöründe yapılan ikili iş görüşmeleri esnasında KATSO Başkan Yardımcısı Zülküf KOP tarafından, Kars ilinin yatırım ortamı ve yatırım potansiyelleri anlatıldı. Ayrıca, başta Budapeşte olmak üzere Macaristan’ın yatırım ortamları değerlendirildi.

Seyahati değerlendiren KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Zülküf Kop, “Üyelerimizden oluşan 8 kişilik heyetle Macaristan’a bir seyahat düzenledik. Çok verimli görüşmeler yaptık. İki ülke arasındaki siyasi ve kültürel ilişkiler iyi durumda. Son dönemde atılan adımlar sayesinde ekonomik anlamda da iki ülke birbirine yakınlaşmış durumda. Ticaret hacmimiz sürekli artıyor. Karslı işadamları olarak bu olumlu gelişmelere bizde katkı sağlamak istedik. Güçlü bir ekiple önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendilerini Kars’a davet ettik. Görüşmeler arttıkça, iş imkanlarının da artacağına inanıyorum” sözlerine yer verdi.

katso,-macaristan’a-is-seyahati-duzenlendi-(1).jpgkatso,-macaristan’a-is-seyahati-duzenlendi-(2).jpgkatso,-macaristan’a-is-seyahati-duzenlendi-(3).jpgkatso,-macaristan’a-is-seyahati-duzenlendi-(4).jpgkatso,-macaristan’a-is-seyahati-duzenlendi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.