1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’taki okullarda 2. dönem için ilk ders zili çaldı
Kars’taki okullarda 2. dönem için ilk ders zili çaldı

Kars’taki okullarda 2. dönem için ilk ders zili çaldı

Kars’ta 1 ay sonra okullarına kavuşan öğrenciler heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi. Ara tatil sonrası ikinci döneminin başlamasıyla birlikte Kars’ta misafir kalan depremzede çocuklar da bugün okula başladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim ve öğretime verilen aranın ardından 71 ilde öğrenciler ders başı yaptı. Kars’ta, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 552 okulda, eğitim gören 60 bin 590 öğrenci ile 4 bin 211 öğretmen, 1 ay sonra ders başı yaptı. Karslı öğrencilerden bazıları kumbaralarındaki paraları depremzedeler için yolladıklarını söylerken, bazı öğrenciler de heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Öte yandan deprem sebebiyle 60 afetzede öğrenci eğitim ve öğretim hayatını Kars’ta sürdürecek.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Okullarımızda 2. dönem eğitim öğretim yılımız buruk başladı. Bugün Kars ile birlikte 71 ilimizde okullarımız açıldı, inşallah diğer 10 ilde de eğitim öğretim en kısa sürede başlar. İlimize deprem bölgesinden 60 öğrencimiz de gelerek kayıtlarını yaptırdılar. Bu öğrencilerimizin devamsızlık aranmaksızın eğitimlerine devam edecek. Ayrıca bu öğrencilerimizin ders ve yardımcı kaynak kitapları ile kırtasiye ihtiyaçları tarafımızca ücretsiz karşılanıyor. İlimizde psikososyal destek ekipleri de oluşturuldu, bu ekiplerimiz ilimize gelen depremzedelere deprem psikoeğitim uygulamalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz okula gidemeyecek olan öğrencilerimizle birebir görüşme yaparak okullara erişimlerini sağlamaktadırlar. İlimiz genelinde okul öncesi çocuklara ücretsiz 1 öğün beslenme verilmesi uygulaması da başladı. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.” dedi.

deprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-2.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-3.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-4.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-5.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-6.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-7.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-8.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-9.jpgdeprem-bolgesinden-karsa-gelen-60-ogrenci-okula-basladi-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.