1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta 6 köy yolu ulaşıma kapalı
Kars'ta 6 köy yolu ulaşıma kapalı

Kars'ta 6 köy yolu ulaşıma kapalı

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne ait ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars'ta etkili olan tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tipiden Digor’a bağlı 4 ve Selim’e bağlı 2 olmak üzere toplam 6 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Kar ile Mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, belediye ekipleri ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri de sorumluluk alanlarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Kars merkezde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4.5, Akyaka ilçesinde ise sıfırın altında 8.1 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars’ta başlayarak akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Kars’ta gün içerisinde hava sıcaklığının 1 derece olduğu tahmin edilirken, Sarıkamış Kayak Merkezinde kar kalınlığı ise 58 santimetre olarak ölçüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.