1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Zafer Bayramı Satranç Turnuvası
Kars’ta Zafer Bayramı Satranç Turnuvası

Kars’ta Zafer Bayramı Satranç Turnuvası

Kars Gençlik Merkezi ile Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programları kapsamında, 7-29 yaş arası satranç turnuvası düzenlendi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Kars Gençlik Merkezinde 2 gün devam eden turnuvaya katılarak dereceye gidenlere ödülleri verildi.

Ülkemizi ve Kars’ı ölümcül etkisi altına alan Corona virüs salgınının ardından ilk defa yüz yüze gerçekleştirilen satranç turnuvası, pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Turnuva ile ilgili olarak açıklamada bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Atakişi, Kars Gençlik Merkezi ile birlikte düzenledikleri turnuvanın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Kars’ta satranç severlerin sayısının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Atakişi, “Satranç turnuvası 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı gençler ile 15 yaş üstü serbest olmak üzere 3 kategoride yapıldı. Turnuvaya 23 erkek 6 kız olmak üzere 29 sporcu katıldı. Turnuvamız 29 Ağustos'ta başladı ve 30 Ağustos'ta son turlar oynandı. Turnuva sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kars'ta yaklaşık bir buçuk senedir pandemi nedeniyle bu türden etkinlikler yapılamıyordu. Uzun süre sonra ilk defa yüz yüze satranç turnuvası yapıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yeniden sahalara aldık. Eğer yaz tatili olmasaydı ve okullar da açık olsaydı daha fazla katılımcı olacaktı. Kars’ta satranca olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor.” Dedi.

Turnuva sonunda 10 yaş ve altı kategorisinde Hamit Berat Tüvel 1’inci, Umut Othan 2’inci, Egemen Doruk Sömen 3’üncü oldu.

14 Yaş ve Altı Kategoride; Utku Çağan Acay 1’inci, Bahar Ece Atakişi 2’inci, Deniz Ercan 3’üncü oldu.

Açık (14 Yaş ve Üstü) Kategoride ise Baran Bingöl 1’inci, Muhammed Alpaslan Şahin 2’inci, Yalçın Akbulut da 3’üncü oldu.

Turnuvada dereceye girenlere ödülleri; Vali Yardımcısı Mehmet Zahid  Doğu, Gençlik Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Genlik Hizmetleri Müdürü Fahrettin Turan,  Spor Hizmetleri  İl Müdürü Ömer Saltık ve Kars Satranç Federasyon İl Temsilcisi Emine Atakişi taraflarından verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.