1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta “Yerelde İnsan Hakları İzlemeye Giriş” eğitimi düzenlendi
Kars’ta “Yerelde İnsan Hakları İzlemeye Giriş” eğitimi düzenlendi

Kars’ta “Yerelde İnsan Hakları İzlemeye Giriş” eğitimi düzenlendi

Kars Kent Konseyi ve Avrupa Birliği Programı Etkiniz ile birlikte “Yerelde İnsan Hakları İzlemeye Giriş” eğitimi düzenlendi.

A+A-

Kars Kent Konseyi ve AB Programı Etkiniz ortaklığında düzenlenen eğitime, Kars Kent Konseyi’nden Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Çalışma Grubu, Dolunay Derneği, İnsan Hakları Derneğinin Kars ve Iğdır temsilcilikleri, Karslı Girişimci Kadınlar Derneği ve Aktif İş Kadınları Derneği gibi Kars’ta ve çevre illerde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları katıldı.

Cheltikov Hotel’de gerçekleştirilen ve program aktarımı ile başlayan eğitimde, hak temelli yaklaşım, izleme döngüsü, izlemenin önündeki engeller, yerel yönetimler, kent konseyleri ve izleme ile izlemenin yöntemleri, çalışılması ve sonrasında yapılabilecekler, eğitim konuları oldu.

Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Onur Ömer Dara eğitimler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Şehirde gençlerin de söz sahibi olması için ve bu şehir için bir şeyler yapabilme umuduyla çıktığımız bu yolda bu türdeki eğitimler kuşkusuz önümüzü görmemize ve sorunlara yaklaşırken daha bilimsel ve düşünsel yaklaşımlarda olmamızı sağlıyor. Umuyorum ki bu eğitim bizim özellikle Gençlik Meclisi olarak sorunlara yaklaşırken bir rehber olacaktır.” dedi

AB PROGRAMI ETKİNİZ NEDİR?

Dara AB Programı Etkinizin ne olduğunu ise; “Etkiniz AB Programı,” Avrupa Birliği’nin aday ülkelerde sivil toplumun güçlenmesi için uyguladığı Sivil Toplum Aracı (CSF 2017) kapsamında finanse ediliyor. 7 Ocak 2019 tarihinde başlayan ve 3 yıl sürecek olan Programımız, bir yandan sivil toplumun izleme kapasitesinin geliştirilmesine bir yandan da kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında insan hakları alanındaki diyalogun güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Program kapsamında sağlanacak destekler ve bu desteklerden faydalanan sivil toplum örgütlenmelerinin çalışmalarıyla;

İnsan hakları izleme faaliyetlerinin sürdürülebilir bir şekilde güçlenmesi,

İnsan hakları izleme raporlarının nitelik ve nicelik bakımından iyileşmesi,

İnsan hakları izleme için gerekli uzmanlığın, yöntem bilgisinin ve becerilerin gelişmesi,

Avrupa ve uluslararası insan hakları çerçevesine ve mekanizmalarına erişiminin ve etkisinin artması,

İnsan haklarını izleme ortamının iyileşmesi için diyalog olanaklarının sağlanması,

Toplum düzeyinde insan haklarının korunması ve desteklenmesinde sivil toplum örgütlenmelerinin izleme değeri ve rolü konusunda bilginin yaygınlaştırılması,

Kamu kurumları ve sivil toplum örgütlenmeleri arasındaki iş birliği ve diyaloğun güçlenmesine katkı sağlanması hedefleniyor.” şeklinde anlattı.

kars’ta-“yerelde-insan-haklari-izlemeye-giris”-egitimi-duzenlendi-(2).jpgkars’ta-“yerelde-insan-haklari-izlemeye-giris”-egitimi-duzenlendi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.