1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Göç etmeyen leylek yavruları yardım bekliyor
Göç etmeyen leylek yavruları yardım bekliyor

Göç etmeyen leylek yavruları yardım bekliyor

Son yıllarda hava şartların mevsim normallerinin oldukça altında seyrettiği Kars ve çevresinde, doğal hayatta alışık olunmayan durumlar yaşanıyor.

A+A-

Eski karakışların artık yaşanmadığı Kars’ın Susuz ilçesinde, yaz aylarında dünyaya gelen leylek yavruları göç etmeyerek yuvalarında kaldı.

Susuz ilçesinin Cumhuriyet Mahallesinde yol kenarında elektrik direği üzerinde bulunan yuvada ilkbaharda iki yavru çıkartan anne baba leylekler vakti geldiğinde göç etti. Fakat iki yavru anne babaları göç etmesine karşın yuvalarından ayrılmayarak bölgede kaldı.

Kış aylarının ortasında olunmasına rağmen leylek yavrularının yuvalarını terk etmediklerini gözlemleyen ilçe sakinleri, böylesi bir duruma ilk kez şahit olduklarını söylediler. Yavruların anne ve babalarının aylar önce sıcak ülkelere göç ettiğini belirten bazı duyarlı ilçe sakinleri, hayvanların beslenme sorunu yaşadıklarını ve her ne kadar havaların son baharı aratmamasına rağmen çevrede bulunan çayırların ve göletlerin yüzeyinin donduğunu söylediler. Leyleklerin beslenemeyecekleri için ölebileceklerini belirten bazı Susuzlular, yetkililerin yavruları bulundukları yerden alarak birkaç ay misafir edip vakti geldiğinde aynı bölgede doğaya geri bırakmaları gerektiğini gazetemiz aracılığıyla dile getirdiler. Öte yandan leylek yavruları ilçe halkının ilgi odağı olurken, leyleklerin bulunduğu yuvanın yıllardır aynı çiftin evi odluğunu belirten vatandaşlar, yavruların hayatta kalmasını istiyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.