1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kars'ta Tarım ve Hayvancılık çalıştayı yapılacak
Kars'ta Tarım ve Hayvancılık çalıştayı yapılacak

Kars'ta Tarım ve Hayvancılık çalıştayı yapılacak

​​​​​​​Kars İli Oda ve borsa müşterek toplantılarının ilki Kars Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) yapıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile Kars Ticaret Borsası Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısı'na, Kars Ticaret ve Sanayi Odası ve Kars Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanları ve üyeleri katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mevzuatı çerçevesinde, il sınırları içerisinde bulunan oda ve borsaların bulundukları ilin ve üyelerin sorunlarının çözümü noktasında bir araya gelmeleri, işbirliği konusunda atılacak adımların belirlenmesi ve 2019 yılında Oda ve Borsa’ca ortaklaşa yapılacak olan çalışmaların ve projelerin konuşulduğu müşterek toplantı, Oda ve Borsa Başkanlarının iyi dilek ve temennileri ile açıldı.

Toplantıda konuşan KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU, kentin iki önemli dinamiğinin bir araya gelmiş olmasının önemli olduğunu ve kente katma değer katacak çalışmaların yapılması konusunda önemli bir adımın atıldığını ifade ederek, bundan sonra kentin sorunlarının çözümü konusunda daha çok bir araya gelmeleri gerektiğini ve bunu da yapacaklarını ifade etti.

Kars Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Musa Metin DURMUŞ konuşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsaların dışında, diğer tüm sivil toplum örgütlerinin beraber hareket etmeleri gerekliliğine, ancak böyle olursa ilimizi bir yerlere taşımanın mümkün olacağını dile getirdi.

Lojistik Merkezi Projesi Takip Edilecek

İlimize temelleri atılan ancak son zamanlarda inşaat çalışmaları duran Kars Lojistik Merkezi inşaatı takip edilecek ve tamamlanması yönünde çalışmalar ve görüşmeler yapılacaktır. Kars Lojistik Merkezi Projesinin ilimiz için önemine vurgu yapan Başkan Alibeyoğlu, projenin tamamlanması ve faaliyete geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

TOBB Tarafından Okul Yapılması Yönünde Girişimlerde Bulunulacak.

Oda ve Borsa’nın girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin finansmanı ile ilimize 24 derslikli okul yapılması ve eğitime destek sağlanması konusunda girişimlerde bulunulacağı yönünde ortak karar alındı. Bu kapsamda Kars Valiliği Kars Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerin yapılacağı vurgulandı.

Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Yeniden Oluşturulacak

İlimiz nezdinde oluşturulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulunun yeniden oluşturulacağını ve faaliyetlerini aktif olarak yürütebilmeleri için Oda ve Borsaca gerekli destek ve katkıların sağlanacağı vurgulandı.

İthalat ve İhracat Konusunda Ortaklaşa Eğitimler Düzenlenecek

Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile Kars Ticaret Borsası ortaklığı ile ilimizin ithalat ve ihracat konusunda yetkinliğini arttırmak ve ilde iithalat ve ihracat yapabilen uzmanlar yetiştirebilmek adına eğitimler düzenlenmesi yönünde karar alındı.

TDİ Besi OSB Projesi Takip Edilecek

Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi inşaatı takip edilerek ve bir an önce faaliyete geçirilebilmesi için gerekli girişim ve çalışmaların yapılacağı vurgulandı. Ödenekler çerçevesinde altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmalarının en kısa sürede başlatılması ve faaliyete geçmesi yönünde Oda ve Borsaca gerekli takiplerin yapılacağı görüşüldü.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Yapılacak

İlimizde, Ticaret Borsası Öncülüğünde ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası katkıları ile geniş katılımlı ve kapsamlı Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı yapılması yönünde karar alındı. Bu kapsamda büyük baş hayvancılıkta ilimiz iklim şartlarına en uygun ırk olan zavot ırkının ıslah edilmesi ve geliştirilmesi açısından Kafkas Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapılaması yönünde karar alınmıştır.

Toplantı Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin iyi dileklerinin ardından son bulmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.