1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAI Dernekler Federasyonu, Sarıkamış Şehitlerini andı
KAI Dernekler Federasyonu, Sarıkamış Şehitlerini andı

KAI Dernekler Federasyonu, Sarıkamış Şehitlerini andı

​​​​​​​Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu olarak Keçiören Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Şehitlerini Anmak üzere Sarıkamış Şehitlik Anıtına yürüyüş düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu olarak Keçiören Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Şehitlerimizi anmak üzere Sarıkamış Şehitlik Anıtına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım önderliğinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonuna bağlı dernek başkanları, üyeler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı

Yoğun bir kalabalık eşliğinde Türk Bayrakları, meşaleler ve karanfillerle birlikte Keçiören Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Sarıkamış Şehitlik Anıtında Kur’an Tilaveti ve Asker çorbası ikramı ile devam etti. Şehitlik anıtında ilk olarak şehitlerimiz adına bir dakikalık Saygı Duruşuna duruldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Sarıkamış Harekatının 104.yılında kahramanlarımızı asla unutmadık ve unutmayacağız. Bu yürüyüş ile şehitlerimizi asla unutmayacağımızı, bizlere bıraktıkları bu emanete ömür boyu sahip çıkacağımıza bir kez daha göstermiş bulunuyoruz.” dedi.

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da, “Bizler zor badireler atlatarak buralara geldik. Bu millet Çanakkale’de Sarıkamış’ta binlerce şehit verdi. Bizler şehitlerimize layık olmak için her zaman daha çok çalışmalıyız. Şehitlerimizi sonsuza kadar asla unutmayacağız. Yaptığımız bu faaliyetlerle şehitlerimizin hatırlanmasını sürekli sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Yürüyüşe Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ise Keçiören Belediyesi Başkanının yine Sarıkamış’ı, Çanakkale’yi unutmadığını ifade ederek, “Sarıkamış Harekatını tarif edersek, kendini kayıtsız şartsız vatana feda etme destanıdır. Onlar eksi otuzlarda eksi kırklarda üşümediler. Bizlerde bu hava üşümedik üşümeyeceğiz. Sarıkamış Harekatında Erzurum’dan, Sivas’tan, Bursa’dan, Kosava’dan, Kars’tan, Ardahan’dan, Iğdır’dan ülkenin dört bir tarafından askerin kanı vardır. Sarıkamış, Çanakkale Savaşının alt yapısını oluşturmuştur. Sarıkamış’ta ki bu kahramanlık destanı düşmanın gözüne korku salmış bu vatanın kolay kazanılmadığını, bu vatanın bu topraklarının ne denli pahalı olduğunu göstermiştir. Bizler her zaman canımızla malımızla şehitlerimizin emanetini korumaya hazırız. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Şehitlerimize sahip çıkmasıyla, onların hatırasına sahip çıkmasıyla, Sarıkamış’a sağladığı her türlü destek yaptığı her türlü yatırımdan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda Keçiören Belediye Başkanımıza, Keçiören Kaymakamımıza, bizleri yürüyüşte yalnız bırakmayan il dernek federasyon başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza, üyelerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra şehitlik anıtına karanfil koyulması ve akabinde hatıra fotoğrafları çekilmesiyle yürüyüş son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.