1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Mugam Fırtınası
Karsta Mugam Fırtınası

Kars'ta Mugam Fırtınası

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Kars’ta ikinci kez Azerbaycan Mugam Fırtınası estirdi.

A+A-

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Mugam Gecesi'ne Azerbaycan'dan gelen ünlü sanatçılar Nasir Atapur ve Revane Erebova damgasını vurdu.

Şair - Yazar İbrahim Çapan'ın yorumu ve muhteşem sunuculuğuyla geceye ; Belediye Başkan Vekili Haydar Yılmaz, Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Günay Ramazanova, İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı ve aynı zamanda Türkiye’deki ilk Azerbaycan Televizyonu Kurucusu Av. Cemal Mehmethanoğlu, Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta, kamu kurum  ve kuruluşlarının amir ve memurları ile kültür, sanat ve edebiyata saygı gösteren çok sayıda Karslı sanatsever iştirak etti. Gece adeta 1960lı yılların Karsını canlandırdı.

 

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars ile Azerbaycan arasında bir kültür köprüsü kurmayı amaçladıklarını ifade ederek, sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik anlamda ilişkilerin kuvvetlendirilmesi, çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek verilmesi amacı ile Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği'ni 2009 yılında faaliyete geçirdiklerini belirtti.

 

Bir temenni de de bulunan Başkan Karaçanta ; “Gündemde yer alan Türkiye ile Ermenistan arasındaki münasebetlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki başta Karabağ sorunu olmak üzere diğer sorunlarında çözüme ulaşması ve  kardeş Azerbaycan ile Türkiye’nin ebediyen dost kalmasıdır.” diye konuştu.

 

Ülkenin her köşesinde Azerbaycan kültür derneklerinin bulunduğunu ifade eden İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Av. Cemal Mehmethanoğlu ; amacımız bu dernekler vasıtası ile soydaşlarımızı bir araya getirip kaynaştırmaktır, dedi.

 

Gece geç saatlere kadar süren Mugam Fırtınası sonrasında ise ilimizde Azerbayacan kültürünü yaşatan ve bu kültüre büyük katkılar sunan ; Göksal Kaygısız, İbrahim Çapan ve Azerbaycan Türk Halk Oyunları Topluluğu’na teşekkür belgesi verildi.

ii.-mugam-firtinasi.jpg

 

II. Azerbaycan Mugam Fırtınası

 

izleyici.jpg

 

azerbaycan-ekibi.jpg

 

Kafkas Türk Halk Oyunları Gösterileri                                                       

 

kafkas-ekibi.20100916231617.jpg

 

sanatcilar.jpg

 

Halk artistleri Nasir Atapur ve Revane Erebova'ya Teşekkür Belgeleri Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Günay Ramazanova tarafından verildi

 

kaygisiz--gencler.20100916231636.jpg

 

Kars Ocakbaşı Restaurant sahibi ve mugam gecesi sponsoru Göksal Kaygısız'a Teşekkür Belgesi büyük üstad Şahvelet Gençler tarafından verildi

 

kafkas-ekibi-tesekkur-belge.jpg

 

Kafkas Türk Halk Oyunları Gösteri Ekibi'ne Teşekkür Belgesi Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Av. Cemal Mehmethanoğlu tarafından verildi

 

capan--karacanta.jpg

 

Ve... duygu yüklü yürek, gecenin muhteşem sunucusu İbrahim Çapan'a Teşekür Belgesi Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.