1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kardelenler' beyazperdede
Kardelenler beyazperdede

'Kardelenler' beyazperdede

National Geographic tarafından çekilen belgeselin geliri projeye aktarılacak.

A+A-

Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle birlikte yürüttüğü 'Kardelenler' projesinin başarı öyküsünü anlatan ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından çekilen 'Kardelenler' belgesel filmi, dokuz ilde gösterime giriyor. Bilet satışından elde edilecek gelir projeye aktarılacak. National Geographic kanalının yetkili yapımcılarından Ivan Bouso ve ünlü İspanyol fotoğrafçı Tino Soriano önderliğinde hazırlanan 'Kardelenler' belgeselinin çekimi 11 kişilik ekiple, sekiz ayda tamamlandı.

 

Çekimleri Nisan 2009’da sona eren belgesel için İstanbul, Kars, Mardin, Erzurum ve Diyarbakır’da Kardelenler ve aileleri ile görüşüldü. Film, 17-23 Eylül tarihleri arasında Ankara, Adapazarı, Eskişehir, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Aydın’da; 24 - 30 Eylül tarihlerinde ise İstanbul ve İzmir’deki Cinebonus sinemalarında gösterime girecek.

 

20 BİN ÖĞRENCİYE BURS

 

Ekonomik yetersizlikler nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına fırsat eşitliği yaratmak amacıyla 2000 yılında hayata geçirilen Kardelenler projesi bu sene 10. yılını kutluyor. Proje kapsamında 2000 yılından bu yana yaklaşık 20.000 kız öğrenciye burs verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.