1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı
Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı

Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı

Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı’nda birçok alanda ilkler yaşanacak.

A+A-

Kars Belediyesi tarafından organize edilen ve üç gün sürecek olan “Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı” 29-30-31 Ekim 2010 tarihleri arasında adeta şölene dönüşecek. TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleyeceği bayram sayesinde birçok yeni türkü gün ışığına çıkacak ve tanınmış sanatçılar da çeşitli programlar yapacak.

 

KARS’TA ÜÇ BAYRAM BİR ARADA KUTLANACAK

 

Kars Belediyesi 29-30-31 Ekim 2010 tarihleri arasında üç bayramı bir arada kutlamak için yeni bir proje hazırladı. 29 Ekim 2010 Cumhuriyet Bayramı, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş Bayramı ve 31 Ekim günü de Türkiye Türkü Bayramı olarak üç gün sürecek.

 

Kars’ta Gazeteci-Yazar ve Halk Müziği Derlemecisi Salih Şahin’in hazırladığı ve Kars Belediyesi’nin desteklediği projede kapsamında yarışma dalları ilk defa Kars’ta uygulanma imkanı bulacak.

 

Şahin, “Kars’ın kurtuluşunu daha görkemli kutlamak ve kaybolmaya yüz tutan türküleri gün ışığına çıkartmak amacıyla geleneksel olarak uygulanacak olan “Üç Bayram Bir Arada” ve “Türkiye Türkü Bayramı” organizasyonu için İl Valiliklerine ve İl Kültür ve Turizm Müdürlükleriyle ilgili kurumlara da Kars Belediyesince yazı yazılarak müracaat formu ve yarışma kuralları gönderilmeye başlandı.” dedi.

 

TRT VE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DA DESTEKLEYECEK

 

Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı’nın, Türk Halk Müziğinin desteklenmesi ve türkülerin kaybolmaması, bilinmeyen türkülerin gün ışığına çıkması amacıyla yapılacağını da ifade eden Şahin, “Kars’ta ilk defa üç bayram bir arada kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluş Bayramı ve Türkü Bayramı 29-30-31 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. Türkiye Türkü Bayramında da yine ilk defa Türkü Derleme dalı, Aşık Türküsü dalı ve Beste türkü dalları bu bayramda uygulanacak böylelikle duyulmamış türküler ortaya çıkacak. Jüride TRT’den ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili kurumlardan uzmanlar görev alacak. 18 yaşını geçmiş olan Halk Müziğine gönül veren kişiler, derlemeciler, halk ozanları ve beste yapanlar da buraya katılabilecekler.” diye konuştu.

 

KARS TÜRKÜLERİNE YENİDEN KAVUŞACAK

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşu Bayramı ve Türkiye Türkü Bayramının bir arada Kars’ta kutlamanın Kars’n tanıtımı, kültürü ve türkülerimizin yaşaması açısından çok önemli olacağını, Türk Halk Müziği ile bu işe gönül verenlerin desteklenmesi için bir fırsat olacağını söyledi. Bozkuş, “Bu projemize TRT’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili kurumların desteğinin yanı sıra iş adamlarının ve sanatçıların da desteğini bekliyoruz. Bu bayramda Kars’ın kurtuluş yıl dönümünü de önceki yıllara göre daha kapsamlı kutlamış olacağız.” dedi.

 

KARS BELEDİYESİ'NE MÜRACAAT EDİLECEK

 

Öte yandan Türkiye türkü bayramının müracaat formu ve yarışmaya katılma kuralları da illere gönderilmeye başlandı. Yarışmaya çağırılacak olan kişilerin masraflarının karşılanacağı ve yarışmada dereceye girenlere ödül verileceği belirtildi. Yarışmaya katılacak olanlarda söz ve müziği hiç duyulmamış eserler aranacak. Yarışmacılar katılacakları eserlerini CD’ye doldurup en geç 10 Ekim 2010 tarihine kadar Kars Belediye Başkanlığına gönderecekler. Jürinin ön elemesinden sonra yarışmaya değer bulunanlar yarışmaya çağırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.