1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kars’ta, Genç Çiftçilere 120 düve dağıtıldı
Kars’ta, Genç Çiftçilere 120 düve dağıtıldı

Kars’ta, Genç Çiftçilere 120 düve dağıtıldı

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğünün Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtımları devam ediyor.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Projesi ile Kars Merkez ilçesinde 24 Genç Çiftçiye 30 bin TL değerinde, 5'er baş olmak üzere toplam 120 adet düve yetiştiricilerin huzurunda, kuraları çekilerek Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde sahiplerine teslim edildi.

Dağıtıma Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü Erdal Göksu, Genç Çiftçiler ve Teknik Personeller katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün: "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulanan Genç Çiftçi Projelerinden hibe desteği almaya hak kazanan Genç Çiftçilerimize düvelerini teslim ediyoruz. Bu proje 3 yıl devam edecek, 3 yıl boyunca çiftçilerimiz hayvanlarını ellerinden çıkarmayacak ve sürekli bizim kontrolümüzde olacaktır" diye konuştu.

Kentte hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için uygun bir ortam olduğunu belirten Düzgün, şöyle konuştu: "İlimiz gerek bitkisel üretim ve gerek hayvancılık noktasında potansiyeli olan bir ildir. Geniş mera alanlarının bulunması, hayvancılığın geliştirilmesi için pozitif bir durumdur. Bugün burada 24 genç çiftçimize 120 baş düve dağıtımını gerçekleştirdik. Çiftçilerimize dağıttığımız düveler köylerde istihdamı sağlamak ve ilimizde hayvancılığının gelişimine ön ayak olması açısından çok önemlidir. İlimiz yaklaşık 468 bin baş sığır varlığıyla Türkiye'de 6 sıradadır. Hayvancılık ilimiz ekonomisi açısından çok önemli bir yerdedir. Bu bakımdan genç çiftimizin aldıkları bu düveler ile ilimiz ve aile ekonomilerine önemli ölçüde katkı sağlayacaklardır. Bu projenin Ülkemiz ve İlimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum."

İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün'ün konuşmasının ardından proje kapsamında hak sahiplerine hayvanları teslim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.