1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, arazilerde drone dönemi başladı
Kars’ta, arazilerde drone dönemi başladı

Kars’ta, arazilerde drone dönemi başladı

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün, “Drone ile Uygulamalı 3 Boyutlu Animasyon, Haritalama Yapma ve Ehliyet Eğitimi Destek Projesi” SERKA tarafından kabul edildi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından 3 Eylül 2018 tarihinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak kamuoyuna duyurulan Teknik Destek Programı'nın 31 Ekim 2018 tarihinde sona eren 4. dönem başvuruları için yapılan ön inceleme ve nihai değerlendirme sonucunda, Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün sunduğu ''Drone ile Uygulamalı 3 Boyutlu Animasyon, Haritalama Yapma ve Ehliyet Eğitimi Destek Projesi” destek almaya hak kazandı.

Bu kapsamda İl ve İlçelerde görevli Teknik personellere yönelik verilecek olan drone kullanımına yönelik eğitim sayesinde, Kars’ta yem bitkileri ekilişlerinin tespiti yapılırken insansız hava aracı (drone) marifetiyle yem bitkisi tespitleri daha hızlı ve ekonomik olarak yapılması sağlanacak.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Uzaktan algılama tekniklerinin tarımda kullanılmasına yönelik çalışmalarımızı uzun süredir yürütüyorduk. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz projenin eğitim desteği SERKA tarafından kabul edildi. Tarımsal üretimde ürün takibi, tespiti ve ürünün yetiştirme evrelerindeki gelişimi gibi bütün çalışmaları gerçekleştirebilmek ve bunları yaparken de daha hızlı ve pratik olmak maksadı ile teknolojiden faydalanmak istiyor, bu yönde çalışmalara devam ediyoruz. İnsansız hava araçları sayesinde artık çiftçilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet vereceğiz. Bu projenin Karslı çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.