1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Karslı Japon notçu’ sütçü oluyor
‘Karslı Japon notçu’ sütçü oluyor

‘Karslı Japon notçu’ sütçü oluyor

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Japon JCR’ın Türkiye ofisinden ilginç bir yatırım doğuyor.

A+A-

Standard&Poor’s, Moody’s ve Fitch ile birlikte dünyanın en büyük reyting şirketlerinden olan JCR’ın Türkiye Başkanı hemşehrimiz Orhan Ökmen ve Başkan Vekili Rafi Karagöl hayvancılığa başlıyor.

 

JCR’ın Türkiye ortaklığı olan JCR Eurasia’nın başındaki iki isim, Türkiye’deki hayvancılık politikalarına ‘geçer not’ vermeyince, orta çaplı bir yatırım için kolları sıvadı. Ekim ayı sonunda ‘Orhan Rafi Besicilik’ adlı bir şirket kurduklarını belirten Orhan Ökmen, reyting işine devam edeceklerini, hayvancılığı ise iyi bir iş fırsatı olarak gördüklerini anlatıyor.

 

100 Holstein inek

 

Kendisinin Kars’ta, Rafi Karagöl’ün de Silivri’de köy hayatından geldiğini söyleyen Ökmen, bu projenin biraz da öze dönüş havası taşıdığını belirtiyor. İki ortak Tekirdağ’da 100 civarı Holstein cinsi inekle süt üretimi yapmaya hazırlanıyor. Ökmen şunları anlatıyor:

 

“Analizlere göre, Türkiye bugüne dek kaybettiği canlı hayvan kapasitesine 7 yılda ulaşacak. Şu an şirketi kurduk. Hayata geçirmek biraz zaman alabilir. Bir fırsat gördük. Bu iş bizim reyting işinin yanında olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.