1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Cemaatler 'Evet'ci
Karslı Cemaatler Evetci

Karslı Cemaatler 'Evet'ci

Cemaatlere yakınlığı ile bilinen ve büyük çoğunluğunu cemaatlere mensup işadamlarının oluşturduğu Kafkas ve Sanayici İşadamları Derneği (KARSİAD) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

Süleymanefendi Cemaati de iftarda “evet” diyeceklerini açıkladı.

 

Ani Ocakbaşı Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğinde, 12 Eylül’de yapılacak olan referandum oylamasında “evet” oyu kullanılması çağrısında bulunuldu.

 

Dernek üyeleri ve davetlilerin katıldığı iftar yemeğinde okunan duanın ardından konuşma yapan Kafkas ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Sultan Murat Dereci, 12 Eylül referandumunda Kars’taki sivil toplum kuruluşu olarak “evet” diyeceklerini belirterek, “Toplumun bir çok kesimini ilgilendiren bu Anayasa’nın bazı maddelerindeki değişiklik paketi hakkında bir çok toplantılar yapılıyor, görüşler açıklanıyor ama özellikle “hayır” diyenler ‘Halk ne anlar, biz ne dersek o ve ‘içeriğe girersek ‘hayır’ demeyi izah edemeyiz.” anlayışı ile değişecek anayasa maddelerinin içeriğini anlamak istemiyorlar. Referandumda biz işadamları, çalışanlar, bürokrat, ilim adamları olarak “evet “diyeceğiz. “Evet” demekle de İhtiyaçlarımız için gereken hukuki ve kanuni düzenlemeleri, demokratik teamüller içinde kendi aramızda tartışarak yapabiliriz.” demiş olacağız. Toplumsal mutabakatı sağlayacak çözümleri bizler üretebiliriz. Bunun için askerin darbe yapılmasına, sonra da bir kısım insanları toplayıp, ‘Hadi bakalım, şu çerçevede de bir anayasa yapın! Demesine gerek kalmasın. Referanduma “evet” demek toplumun demokrasiyi özümsediğini ve kendi hakkında ki kararları kendisinin verebilme rüştüne erdiğin ispatı olacaktır.” dedi.

 

“Hayır” cephesinde birleşenlerin kıskançlık ve Türkiye’nin sahibi biziz düşüncesinde olduklarını da belirten Dereci daha sonra şunları söyledi:

 

“Evet yada hayır diyeceklere saygı duyarız ama gerçekleri mantıklı izah ederlerse 12 Eylül sağ ve sol mağdurlarından az bir kısmıyla günümüz mağdurlarının izah etme tenezzülünde bulunmadan “hayır” cephesinde birleşmelerin kıskançlık ve Türkiye’nin sahibi biziz düşüncesinde olmalarına bağlıyoruz. Yani ‘Aşı ben pişiriyorsam yemem’ mantığıdır. Yapılan iş doğruysa kimin yaptığına bakmadan kabul edilmesi erdemliktir. Batılılar, ‘Topu kovala, adamı değil’ derler. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Terör-darbe- anayasa hattına mahkum olmadan, gerçek anlamda bir sosyal sözleşme için yeni bir anayasa yapabiliriz. Genç ve dinamik Türkiye’nin gelişme hızını destekleyen teni fikirlerin, yeni, tekliflerin rahatlıkla ifade edilebilmesini garanti eden bir anayasa. 12 Eylül’de sınırlı da olsa değişikli için referanduma gitmek ilk adımdır. Türkiye’nin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan devinim bundan sonra iktidara gelmesi muhtemel bütün partilerden aynı değişimi talep edecektir. Muhalefet partilerinin referandumu iktidar ve rejim polemiğine kilitlemekten vazgeçip toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek konularda rekabete girişmesi daha gerçekçidir.” diye konuştu.

 

Dereci konuşmasının devamında ise 12 Eylül referandumunda halkın oyun sunulacak olan Anayasa değişiklik maddelerini tek tek anlattı.

 

SÜLEYMANEFEDİ CEMAATİ “EVET” DİYECEK

 

Öte yandan iftar yemeğine katılan Kars İli Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Yiğit, Süleymanefendi Cemaatinin “hayır” oyu kullanacağı konusunda dedikoduların asılsız olduğunu belirterek, “Kars’ta Süleymanefendi Cemaatinin 12 Eylül referandumunda ‘hayır’ oyu kullanacak” diye bir dedikodu yayılmıştır. Bu dedikodu tamamen asılsızdır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bizler Süleymanefendi Cemaati olarak 12 Eylül’de “evet” oyu kullanacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.