1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı besiciler ithal ete karşı
Karslı besiciler ithal ete karşı

Karslı besiciler ithal ete karşı

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, ithal etin Türkiye’ye girmesinin sakıncalı olduğunu söyleyerek, Kars’ta ve ülke genelinde hayvan sıkıntısının yaşanmadığını söyledi.

A+A-

Acay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’ye ithal canlı hayvanın girmesine karşı olmadıklarını fakat ithal edin gelmesinin sıkıntı yaşatacağına dikkat çekti.

 

Acay, “Kars’ta şu anda hayvan sıkıntısı hiç yoktur. Zaten canlı hayvan geliyor şu anda. Etin gelmesine karşıyız bunun durdurulması gerek. Kurbanlık içinde şu anda har hangi bir sıkıntı yoktur. Herkesin yeteri kadar hayvanı var.” dedi.

 

Et fiyatlarıyla ilgili de açıklama yapan Acay, “1 hafta önce Ankara’da 16.5 TL’ye hayvanımı kestim. Şu anda yine 500 kuruş aşağı çekildi. Pazar günü hayvanım 16 TL’ye kesilecek. Kars’ta et ne yazık ki pahalı bu da denetimsizlikten kaynaklanıyor. 22-23 TL’ye satılıyor oysa 18 TL olmalı.” diye konuştu.

 

Acay, hayvan sevkiyatlarıyla ilgili olarak da, “Şu an Kars’tan 200 bir hayvan sevkiyatı yapıldı. Oysa geçen yıl 180 bindi. Bu da hayvan sıkıntısının olmadığını gösteriyor.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.