1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın yeni piknik alanı
Karsın yeni piknik alanı

Kars'ın yeni piknik alanı

Kars merkez Dereiçi mevkinde bulunan ormanlık alan belediye tarafından Kent Ormanı olarak koruma altına alındı.

A+A-

Meyve ağaçlarının da bulunduğu alanda ; yol, su, çalışmaları yapılarak, vatandaşların hafta sonlarını değerlendirebilecekleri mesire yeri haline getirildi. Kars Kent Ormanı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz, önceleri adına Telsiz dediğimiz ağaçlık alanının göz göre göre ağaçlarının kesilerek götürülmesini önlemek için burayı mesire yeri yapmaya karar verdiklerini söyledi. İsrafil Çakaz; “Kars’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan yerin gözler önünde yok olmasına müsaade edemezdik. Belediye Başkanımız nevzat Bozkuş’un direktifleriyle burasını mesire alanı yapmaya karar verdik. Doğa harikası olan bu yerin belirli düzenlemeler yaparak değerlendirdik.Vatandaşlarımız hafta sonu tatillerini geçirmek üzere Kars’ın kilometrelerce dışına çıkıyordu. Artık bundan sonra uzağa gitmelerine gerek kalmadı” dedi.

 

VATANDAŞLAR MEYVE AĞAÇLARININ ALTINDA HAFTA SONLARININ TADINI ÇIKARTACAK

 

Kars Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz, Karslıların hafta sonlarını gönül rahatlığıyla geçirebilecekleri güzel bir yer yaptıklarını belirtti.

 

Çakaz; “Kent Ormanı’nda belirlediğimiz noktalara kamelyalar yaptık. Her kamelyanın yanına bir de çeşme yaparak vatandaşların su htiyaçlarını giderdik. Şuan yol yapım çalışmaları devam ediyor. Buraya vatandaşların su ihtiyaçlarını karşılamak için bir de depo yaptık. Yeşil ve meyve ağaçlarının arasında vatandaşlar uzaklara gitmeden burda rahatlıkla dinlenebilirler” diye konuştu.

 

Belediye tarafından yapılan Kars Kent Ormanı’nda güvenlik kulübeleri olacak. Belediye personeli tarafından burasının güvenliği de sağlanacak.

 

Kars Kent Ormanı’nın kısa sürede faaliyete geçmesi bekleniyor. Ağaçlık alanda çevre düzenlemesi de yapılıyor. Dereiçi Mevkinnde bulunan ve önceleri adına Telsiz denilen ağaçlık alan Askeriye ait alanda bulunuyordu. Askeriyenin bölgeyi boşaltmasıyla birlikte bu bölgedeki ağaçlar kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilmiş, yeşil alan adeta hayvan merası haline getirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.