1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başköy'ün su sorunu bitiyor
Başköyün su sorunu bitiyor

Başköy'ün su sorunu bitiyor

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Başköy’de içme suyu çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, beraberindeki Özel İdare teknik ekipleriyle birlikte Başköy’e giderek içme suyu çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Özel İdare ekipleriyle birlikte Başköy’e giden Kaymakam Fatih Özdemir, 22 kilometreden hat döşenerek köye getirilecek olan su hattı çalışmalarını inceleyerek bilgiler aldı.

 

Digor’da içme suyu bulunmayan köylerin su sorununu çözmek için Devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten kaymakam Özdemir; “Başköy’de çalışmalarımız devam ediyor. Köye su verebilmek için 22 kilometrelik uzaktan hat döşeniyor. Bu şekilde köyümüzün içme suyunu karşılayacağız. Çalışmalarımız kısa zamanda tamamlanacak. Böylece Başköy’ün su sorunu çözülmüş olacak” dedi.

 

BAŞKÖY’DE 100 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir içme suyu hattı çalışmasının tamamlanmasıyla köylülerin suya kavuşacağını söyledi. Kaymakam Özdemir; “Başköy’de yapılan çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Az kaldı. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Biz Başköylülere çifte bayram yaşatmayı düşünüyoruz. Eğer bayrama kadar çalışmalarımız tamamlanır ise köye verilecek su ile köylüler çifte bayram yaşayacaktır. Bu sevinci birlikte yaşamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Böylece Başköy’ün 100 yıldır devam eden su sorununu çözülmüş olacak. Aslında bu çalışmalarda önceki Kaymakamımız Serkan Şeker’inde büyük emekleri oldu. Bu vesile ile sizlerin aracılığı ile eski kaymakamımız Serkan Şeker’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Uzun yıllardan beri su sıkıntısı çekilen Başköy’de köylüler su sıkıntısı yakın köylerden karşılıyordu. Köyün su sıkıntısına çözüm bulmak için Kaymakamlıkça birçok bölgede sondaj çalışmaları da yapılmıştı

 

Digor Kaymakam Fatih Özdemir daha sonra Köy Hizmetleri Şantiye Şefliği tarafından Başköy’de yapılan stabilize yol çalışmalarını kontrol etti. Yol çalışmalarının da kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

 

Kaymakam Özdemir incelemelerini tamamladıktan sonra ilçe merkezine hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.