1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milli Takım Sporcuları Sarıkamış’ta
Milli Takım Sporcuları Sarıkamış’ta

Milli Takım Sporcuları Sarıkamış’ta

Milli Takım sporcuları Solevenya’da yapılacak Dünya Dağ Krosu yarışmaları hazırlıklarını Sarıkamış’ta sürdürüyor.

A+A-

5 Eylül 2010 tarihinde Slovenya’da yapılacak olan Dünya Dağ Krosu yarışmalarını hazırlıklarını yapmak üzere kros Milli takım antrenörü ve sporcusu Süleyman Büyükbezgin ile Burcu Dağ, şampiyonu öncesi hazırlıklarını 2 bin rakımlı Sarıkamış’ta yapıyor.

 

Sarıkamış Çamkar Otel’de kampta bulunan milli takım sporcuları Sarıçam ağaçlarının arasında hazırlıklarına devam ediyor.

 

Dağ Krosu Milli Takım antrenörü ve sporcusu Süleyman Büyükbezgin, Slovenya’da yapılacak Dünya Dağ Krosu yarışmalarında en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

 

Milli Takım antrenörü Süleyman Büyükbezgin; “Dünya Dağ Koşu Şampiyonası öncesinde Sarıkamış’ta kampa girdik. Çalışmalarımızı sabah ve akşamüzeri yaptığımız antrenmanlarla sürdürüyoruz. Ben 5 Eylül’de Slovenya’da yapılacak Dünya Dağ Krosu yarışlarında 12 kilometrelik parkurda yarışacağım. Sporcum Burcu Dağ ise 4 kilometrelik parkurda bayanlar kategorisinde ülkemizi temsil edecek. Buraya gelmeden önce Afyon’da çalıştık” dedi.

 

SARIKAMIŞ 2 BİN RAKIM ÜZERİ OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİK

 

Kros Milli Takım antrenörü ve sporcusu Süleyman Büyükbezgin, Sarıkamış’ı yüksek rakımdan dolayı tercih ettiklerini belirtti. Antrenör Büyükbezgin; “Daha önce bana Sarıkamış’ı tavsiye etmişlerdi. Gelmemiştim ama gelmediğime burayı görünce çok pişman oldum. Her sporcunun aradığı bir ortam var burada. Sarıkamış rakım olarak 2 binin üzerinde burada yükselti antrenmanlarından faydalanabilmek, oksijenin daha az olmasından dolayı burayı tercik ettik. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra buradan direk Slovenya’ya yarışlara katılmak için gideceğiz. Ben gerçekten Sarıkamış’ı bu kadar beklemiyordum. Sarıkamış’ı gördükten sonra burada sporcuların kamp dönemlerini geçirmemek ile büyük hata yaptıklarını düşünüyorum. Sarıkamış’ta aradığımız her şey var çalışmamız için. Ben bütün sporcu kardeşlerime burada hazırlık dönemleri geçirmesini tavsiye ederim. Emin takımlar burayı görünce başka yerlere gitmek istemeyecekler” diye konuştu.

 

İSTEDİĞİMİZİ ELDE ETTİK

 

Dağ Krosu Milli takım Antrenörü Süleyman Büyükbezgin, Sarıkamış kampında istediklerini elde ettiklerini ifade etti.

 

Antrenör Büyükbezgin; “Burcu çok iyi hazırlandı. Yapılan çalışmalarda gösterdiği yüksek performans beni mutlu ediyor. Slovenya’da hedefimiz madalya ile dönmek. En kötü ihtimal derece gireceğiz buna inanıyorum. Sarıkamış’ta tam istediğimi elde ettik yani yüzde 100’e yakın bir beklentimizi karşıladık. Çünkü şuanda hava sıcaklığı çok fazla yüksek batıda ve daha düşük rakımlı yerlerde, burada hava daha serin daha uzun antrenman yapma imkanımız oluştu. Daha kaliteli antrenman yaptık ve bu şekilde performansımızı daha üst seviyeye taşıyabildik. Bundan dolayı ayrıca memnunuz, gürültüsüz bir ortam bizi daha üst seviyeye taşıdı. İnanıyorum ki ilk üçte yer alacağız. Ben bütün sporcu arkadaşlarımın çalışmalarını Sarıkamış’ta yapmasını istiyorum. Çam ağaçlarının arasında yüksek rakımda sessiz ortamda çalışma imkanları burada mevcut, burada yapılan kampın çalışmalarının karşılığını kesinlikle dereceye girerek alacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Dağ Krosu Milli takım antrenör ve sporcuları 3 Eylül 2010 tarihinde Slovenya’ya gidecek.

 

Slovenya’da yapılacak olan Dünya Dağ Krosu yarımları 5 Eylül 2010 tarihinde başlayacak.

 

Milli Takım Antrenörü ve Sporcusu Süleyman Büyükbezgin ile Burcu Dağ, Slovenya’dan madalya ile döneceklerine inandıklarını da vurguladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.