1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars'a Dev Yatırım
Karsa Dev Yatırım

Kars'a Dev Yatırım

Selim’de doğup Kars'ta okuyan ve ticari zekâsını Avrupa'ya taşıyan Karslı işadamı Ahmet Yılmaz ile Kars'ta inşa ettiği Grand Castle Hotel ve turizm üzerine konuştuk...

A+A-

Hüryurt : Oteliniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

A.YILMAZ : Tesisimizde ; 5 suit, 2 kral dairesi, 63 standart olmak üzere 70 oda bulunmaktadır. Ayrıca, çok amaçlı yemek salonu, yüzme havuzu, konferans ve toplantı salonları, spor merkezi, hamam, sauna, buhar odası ve birçok yeniliklerle Haziran ayının sonuna doğru turizm sektöründe hizmet vermeğe başlayacağız

 

Hüryurt : Serhat şehrimize kaç milyon dolarlık yatırım yaptınız, kredi kullandınız mı?

 

A.YILMAZ : İlimiz için yaklaşık 10  milyon dolarlık bir yatırım yaptık ve bu yatırımımız da herhangi bir teşvik ve kredi kullanmadık. Doğru rakamı; doğru yerde, doğru bir yatırımla yaptığımızı düşünüyor ve de buna inanıyorum. 

 

 Hüryurt : Projenize Karslılar ne gibi destek verdiler ?

 

A.YILMAZ : Yatırım sürecimizde manevi desteğini esirgemeyen çok sayıda hemşerilerimiz tabi ki oldu. Bu yatırımımız; gerek bizler, gerekse değerli hemşerilerimiz tarafından takdir edilmiştir. Ve bu yatırımımız kişiye özel bir yatırım değil de; Karsımıza özel bir yatırım olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ben de bu vesile ile buradan sizin aracılığınızla tüm Karslı hemşerilerimize sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

 

Hüryurt : Nasıl bir pazarlama stratejisi düşünüyorsunuz?

 

A.YILMAZ : Pazarlama stratejisi konusunda geniş çaplı çalışmalarda bulunacağız. Gerek turlar, gerek seyahat acenteleri, gerek münferit olarak çalışacağız. Kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet anlayışımız bizlerin reklamı olacaktır. Biz, önce hizmet, sonra reklam diyeceğiz.

 

Hüryurt : Fiyat politikanızı nasıl belirleyeceksiniz, Oda fiyatları yaklaşık kaç Euro’dan başlayacak ?

 

A.YILMAZ : Fiyat durumlarımız genellikle oda+kahvaltı Katma Değer Vergisi dâhil, yaklaşık tek kişilik  odalarda 100 Euro ile çift kişilik odalarda 150 Euro arası değişebilecek. Bunun yanı sıra turizme katkı sağlamak amacıyla sezonlarda, artan veya azalan fiyat politikası izlenecektir.

 

Hüryurt : Şehrimizde benzer tarzda yeni yatırımlar düşünecek misiniz?

 

A.YILMAZ : Karsımızda gerçekleştirmeyi planladığımız geniş kapasiteli birkaç projemiz daha var. Bu yatırımımızı bitirdikten sonra da bu projelerimizi gündeme getireceğiz. Bu yatırımımız ne ilktir, ne de son olacaktır.

 

Hüryurt : Sizce Kars'ın nasıl bir turizm potansiyeli var?

 

A.YILMAZ : Serhat şehrimiz, özellikle kış, inanç, doğa ve kültür turizmi açısından zengin bir potansiyele sahiptir. Gelecek günler; kültür ve turizm anlamında Kars'ın yıldızını parlatacaktır.

 

Hüryurt : Kültür, doğa ve kış turizmi açısından baktığınızda bunlardan birinde branşlaşacak mısınız? Yoksa genele mi hizmet vereceksiniz?

 

A.YILMAZ : Öncelikle turizm anlayışımız hizmet odaklı olacaktır. Hangi alanda olursa olsun hizmette sınır tanımayacağımızı, müşteri memnuniyeti ile ispatlayacağız. Turizm hizmetli tesislerimizde var olan turizm potansiyelini üst düzeylere çekmek, misyonumuz olacaktır.

 

Hüryurt : Kars'ın turizme bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

A.YILMAZ : Turizm Kars'ın bacasız fabrikasıdır. Bütün Karslılar ; bu fabrikanın tam kapasiteli çalışması için birlikte hareket etmelidir. Yediden yetmişe herkes bu fabrikanın gönüllü neferi olmalıdır. Bu fabrika iyi çalıştırılırsa, bütün bir şehri doyurmaya yetecektir. Bizler bölge insanı olarak son derece misafirperveriz. Bu misafirperverliğimize mütevaziliğimiz de eklenince ortaya çıkacak olan manzara Kars'ın son derece lehine olacaktır.

 

Hüryurt : Ahmet Bey bize kendinizi tanıtır mısınız?

 

A.YILMAZ : Ahmet Yılmaz ismiyle 1965 yılında Kars'ın Selim ilçesinde dünyaya gelmişim. Eğitim öğretimime liseye kadar Kars'ta devam ettim. Daha sonra iş dünyasına uluslar arası arenada adım attım. Başta Hollanda olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi ile ticari ilişkilerimi geliştirdim. Hâlâ Hollanda da ikamet etmekteyim. Yatırımlarımı doyduğum yere değil, doğduğum yere yapmayı tercih ettim. Kars benim için vazgeçilmez bir sevdadır. Kars sevgisini yüreğinde büyütenlerdenim. Bu sebeple Kars Kalesi manzaralı otelimizin ismini de “Grand Castle” koymayı tercih ettim. Hizmet bizden, takdir Kars'tan.

_01-.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum