1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Türker Öksüz, Taşıma ve Servis Şoförleri ile bir araya geldi
Kars Valisi Türker Öksüz, Taşıma ve Servis Şoförleri ile bir araya geldi

Kars Valisi Türker Öksüz, Taşıma ve Servis Şoförleri ile bir araya geldi

​​​​​​​Kars Valisi Türker Öksüz, Taşıma ve Servis Şoförleri ile Kars Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

A+A-

Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve ilimizde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Öksüz, “Amacımız ilimiz sınırları içerisinde yapılan öğrenci taşımacılığı faaliyetlerinin herhangi bir sıkıntı yaratmadan, yürütülmesini sağlamaktır. Öğrencilerimizin zamanında, sıkıntı yaşamadan, problem oluşturmadan, zamanında okullarına ulaşmalarıdır. Bu taşımacılığı yaparken trafik kurallarına uygun hareket edilmelidir. Taşıma işi, ilgili mevzuatlara uygun olarak yapılmalı ve servis şoförlerimizin ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun nitelikte olmaları büyük önem arz etmektedir. Mevzuatta belirtilen nitelikte olmayan şahısların bu servislerde çalışmaması ve öğrenci servislerinde sivil vatandaş taşınmaması ve sağlıklı bir taşımacılık yapılabilmesi için mevzuatta belirtilen tüm kurallara harfiyen uyulması gerekmektedir. Devlet olarak biz, sözleşmelerde belirtilen taahhüdümüzü yerine getirmekteyiz. Hak edişleriniz düzenli olarak ödenmektedir. Sizlerin de mevzuata uygun hareket etmesi halinde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Bunun aksine hareket edilmesi halinde gerekli yaptırımların mutlaka uygulayacağız. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Hepinizin tüm kurallara uyacağınız temenni ediyoruz. Önümüzdeki günlerde sizler için bir eğitim programı da düzenleyeceğiz. O programda daha detaylı ve teknik konular sizlerle paylaşılacak. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Öksüz, konuşmasının ardından servis şoförlerinin istek ve sorunlarını da dinleyerek, belirtilen hususların incelenerek gerekli çalışmaların yapılması için yetkililere talimat verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.