1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta İnsan Hakları Günü kutlandı
Kars’ta İnsan Hakları Günü kutlandı

Kars’ta İnsan Hakları Günü kutlandı

​​​​​​​10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Kars Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından kutlama programı düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Cumhuriyet Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Merve Yıldız tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Daha sonra 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Ortaokullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Mihralibey Ortaokulu öğrencisi Büşra Kaya,  Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rabia Çavdar kompozisyonlarını okudular.

Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren; Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rabia Çavdar, Kars Fen Lisesinden Zelal Altun, Kars Fen Lisesinden Emine Nur Yazar, Ortaokullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren Mihralibey Ortaokulundan Büşra Kaya, Ölçülü Şehit Turgay Salgar Ortaokulundan Eylül Aytemiz, Kasım Kurşunoğlu Ortaokulundan Rojda Bayrambey’e ödülleri verildi. 

Ödül töreninin ardından Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kırpık tarafından “Çevre ve İnsan” konulu konuşma yapıldı. 

İnsan Hakları Bildirgesi konulu sinevizyon ve İnsan Hakları konulu videonun izlenmesinin ardından program sona erdi.

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.