1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Türker Öksüz : Kitaba karşı olan iletişiminizi arttırın
Kars Valisi Türker Öksüz : Kitaba karşı olan iletişiminizi arttırın

Kars Valisi Türker Öksüz : Kitaba karşı olan iletişiminizi arttırın

Kars Valisi Türker Öksüz, hem ülke olarak hem de il olarak kitaba karşı olan iletişimimizi artırmamız, daha çok kitap okumamız gerektiğini söyledi.

A+A-

Vali Öksüz, kentte bulunan Atatürk Çocuk Kütüphanesini ve İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay’dan bilgi aldı.

Kütüphanede bulunan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Öksüz daha sonra kütüphanelerin genel durumunu inceledi.

Atatürk Çocuk Kütüphanesi ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Öksüz, “İlimizde bulunan Atatürk Çocuk Kütüphanesi, Türkiye’nin en eski kütüphanelerinden biridir. Birçok ilde Çocuk Kütüphanesi bulunmuyor ancak bizim kütüphanemizde 17 bin 751 adet kitap bulunuyor. Çocuk Kütüphanesine gelen öğrenciler hem derslerini çalışıyorlar hem de oyunlarını oynuyorlar. 359 çocuk ve 130 yetişkin olmak üzere toplam 489 üyemizin bulunduğu Atatürk Çocuk Kütüphanemizde 2019 yılında 10 bin 407 okuyucumuz ve 2 bin 454 ödünç kitap verdik. DVD-Belgesel sayımızın 438 ve süreli yayın-dergi aboneliği sayımız ise 20’dir. Bizim tabi personel eksiğimiz mevcut ve takviye yapacağımız personel ile hem burayı hem de ilçelerimizdeki kütüphaneleri daha verimli çalıştırmak istiyoruz.” dedi.

Çocukları ve öğrencileri Atatürk Çocuk Kütüphanesine davet eden Vali Öksüz, “Burası son derece modern ve güzel bir kütüphane. İlimiz için büyük bir şans olan kütüphanemizden öğrencilerimiz istifade etsinler, ne ihtiyaçları varsa onları karşılayalım. Yeter ki onlar buraya gelsinler vakit geçirsinler.” diye konuştu.

Okulların tatil olması nedeniyle bugün Atatürk Çocuk Kütüphanesine gelen öğrenci sayısınız az olduğunu da belirten Vali Öksüz, “Okul saatleri içerisinde öğrencilerimizin buraya gelmesi zor elbette. Genellikle okul sonrası öğrencilerimiz buraya gelerek ödev ve ders çalışmak için geliyor. Bugün de tatil olduğundan dolayı bugün kütüphaneye gelen öğrenci sayısının az olması normal. Bizim ülke olarak da, il olarak da kitaba karşı olan iletişimimizi artırmamız lazım, daha çok kitap okumamız lazım. Bu sadece öğrencilerimize düşen bir yükümlülük değil, burada yaşayan herkesin, her ferdin bir yükümlülüğüdür. Kitap okuma alışkanlığımızı geliştirdikçe, kütüphaneler daha fazla kişiyi, öğrenciyi ağırlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.