1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ŞAİKO ve G.A.M.P Lisesi yıkılacak
Kars’ta ŞAİKO ve G.A.M.P Lisesi yıkılacak

Kars’ta ŞAİKO ve G.A.M.P Lisesi yıkılacak

Kars Valisi Türker Öksüz, depreme dayanıksız olan okulların yıkılacağını açıkladı.

A+A-

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Öksüz, il merkezinde bulunan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (ŞAİKO) ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nin (G.A.M.P) depreme dayanıksız hale geldikleri için yıkım kararı aldıklarını söyledi.

Bu nedenle Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu’nun ivedi olarak boşaltıldığını da belirten Vali Öksüz, öğrenci ve öğretmenlerin mağdur edilmeyeceğini açıkladı.

Öğrencilerin can güvenliğinin her şeyden üstün olduğunu da söyleyen Vali Türker Öksüz, “Bilindiği gibi Ülkemiz bir deprem ülkesidir ve son aylarda çok üzücü depremler yaşadık. Depremlerin olumsuz etkilerinden önemli dersler çıkarmamız lazım. Şehrimizde depreme dayanıklı olmadıkları için yıkılması gereken okullarımız var. Daha önce teknik incelemeleri yapılmış okullarımızı incelemeye tabi tuttuk. Bakanlığımızın da bu konuda talimatları var. Bu nedenlerle yıkılması gereken okulları bir an önce yapmak zorundayız. Çünkü öğrencilerimizin hayatı ve can güvenliği her şeyin üstündedir. Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulunu kapattık. Öğrencilerimiz diğer okullara dağıtılacak ve mağdur olmadan eğitimlerine devam edecekler. Milli Eğitim Müdürümüzü bu konuda talimatlandırdım. Öğrencilerimiz diğer okullara eşleştirilerek dağıtılacak. Bu yönde planlamalar yaptık. Bazı velilerimizle de görüştüm. Öğrencilerimiz eğitim-öğretim yönünden uygun şartları olan, bizim de uygun göreceğiniz okullarda eğitimlerinde mağdur olmadan devam edecekler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.