1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars tur operatörlerini ağırladı
Kars tur operatörlerini ağırladı

Kars tur operatörlerini ağırladı

Avrupa’dan, İran’dan ve Türkiye’den önde gelen tur operatörleri dün başlayan ve 15 Temmuz’da sona erecek olan program kapsamında Kars’ın turizm potansiyelini birinci elden görme imkanı bulacaklar.

A+A-

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilecek “Kars Tanıtım Gezisi”yle Kars şehir merkezinin yanı sıra, Sarıkamış, Ani Antik Şehri, Kuyucuk ve Çıldır göllerinin de aralarında olduğu çeşitli kültürel ve doğal zenginlikler ziyaret edilecek.

Dün başlayan tanıtım gezisinin ilk gününde konuk tur operatörlerine Grand Ani Otel’de bir hoş geldin kokteyli düzenlendi. Tanıtım gezisinin son gününde de Kars Valiliği temsilcisi başkanlığında bir yuvarlak masa toplantısı yapılacak ve katılımcılar Kars turizm sektöründen temsilcilerle bir araya gelerek, görüş ve deneyim alışverişinde bulunacaklar.

7 Temmuz 2001, Kars-Doğal ve kültürel zenginliklerinden yararlanarak Kars ilinde turizm sektörünü harekete geçirmek üzere çalışan Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında gerçekleşecek olan tanıtım gezisi Almanya, İngiltere, İran ve Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerine Kars’ın turizm ürünlerini daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenleniyor.

Kars’ta kültür turizmi sektörünün harekete geçirilmesi, Türkiye için iyi modeller belirlenmesi açısından da büyük önem taşıyor. Kars’taki amaç somut ve somut olmayan kültürel değerlerin stratejik olarak yönetilmesini sürdürülebilir yerel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde gerçekleştirebilmek. Ekonomik büyüme ve kültürel koruma ile ilgili bu strateji, kültür turizmi alanında artan oranda ve sürekli bir gelişme içinde olan Türkiye’nin diğer bölgeleri için de önemli bir örnek teşkil edecek.

Katılımcılar Kars ve Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar BM Ortak Programı kapsamında geliştirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca da onaylanan Turizm Stratejisi ve Eylem planı ile ilgili bilgilendirildiler.

Program bugün de Kars şehir merkezi gezisiyle devam ediyor. Daha sonra Ani Antik Kenti ziyaret edilecek. 13 Temmuz Çarşamba günü Boğatepe Köyü’nü ziyaretle başlayacak. BM Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilen hibe programının desteğiyle kurulan peynir müzesi ziyaretinin ardından sahip olduğu 213 kuş çeşidiyle Türkiye’nin önde gelen kuş cennetlerinden biri olan Kuyucuk gölü ziyaret edilecek.

Kars’ta faaliyet gösteren KuzeyDoğa Derneği’nden yetkililerin eşliğinden gerçekleşecek bu ziyaretin ardından Çıldır Gölü de ziyaret edilecek. Kars tanıtım gezisinin son gününde ise Sarıkamış ziyareti yer alıyor. İlçede yer alan kış sporları merkezine gerçekleşecek ziyaretin yanı sıra tabyaların da görüleceği gezinin ardından grup Kars’a geri dönecek ve Kars Valiliği temsilcisi başkanlığında bir yuvarlak masa toplantısında ilde turizm alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcileri katılımcı tur operatörleri ve basın temsilcileri ile bir araya gelerek Kars’ın turizm potansiyeli ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşacaklar. Grup 15 Temmuz Cuma günü Kars’tan ayrılacak. Bu tanıtım gezisiyle Kars’ta turizm sektörüne ivme kazandıran çalışmalara bir yenisini eklemiş olacak.

İspanya Hükümeti tarafından Binyıl Kalkınma Hedefleri-Fonu’ndan sağlanan kaynaklarla desteklenen ‘Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı’ kapsamındaki çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı ve farklı BM kuruluşları (UNDP, UNESCO, UNICEF ve UNWTO) ile işbirliği içinde 2008 yılından bu yana yürütülüyor. Ortak Program kapsamında yer alan tüm faaliyetler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 Turizm Stratejisi ile ve Türkiye’nin Dokuzuncu Kalkınma Planı ile uyumlu olacak şekilde tasarlandı ve uygulanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.