1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars Kalesi'ne turist akını
Kars Kalesine turist akını

Kars Kalesi'ne turist akını

Görkemi, yeni otantik kafe ve restoranıyla turizm hizmetine açılan tarihi Kars Kalesi, ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor.

A+A-

Kars Turizm Otelcileri ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Derneği tarafından Kars kalesinde 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan kafe ve restoranın açılmasıyla Kalede hareketlilik baş gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan KARSOD Başkanı Halit Özer, “Turizm girişimciliğe bulunduğumuz 2006 yılında Kars’ı her haliyle yeni bir destinasyona sahip olan bir turizm şehri olarak tanıttık. Fakat, ilimizin çok farklı yerlerinin kullanıma açık olmadığını gördük. İlgili teşvikçileri Kars’a davet ettik ve insanları buraya çağırdık. “Gelin buradaki turizm şehrini görelim, keşfedelim, yeniden yaşayalım” diyoruz. Tabi bizler de özel firmalar olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her geçen gün bir daha yenisini ekliyoruz. Hediyelik eşyalar Kars ile ilgili ciddi sıkıntılardandı ve bizler onları tamamladık. Yöresel kahvaltı evlerini tamamladık.” dedi.

Kars Kalesini yeni şenliklere de açtıklarını belirten Özer, “Ramazan Ayı itibarıyla 30 gün Kars Kalesinde şenliklerimiz olacaktır. Semah gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunları olacak. Kalenin yıllardan beride kaderine terk edilmesi insanları üzmüş. Bu yapılanlar ise her geçen gün biraz daha iyiye gittiğimizin göstergesidir. İnşallah daha da yakında yeniliklerimiz olacaktır. Her geçen gün yeni bir destinasyon ekleniyor. Arka yoldan mevcut belediye tarafından yaptırılan taş yollar şu anda kullanılıyor. İnsanlar araçlarıyla buraya kadar çıkıp misafirlerini bırakıyor tekrar aşağıda park alanına gidiyorlar. Yaşlı insanlar, engelli insanlar açısından da biraz daha iyi oldu. Kaleyi içine kadar gelip görme şansını insanlara kazandırdık.” diye konuştu. 

İlk kez Kars’a gelerek kaleyi ziyaret edenler ise, “Kars kalesindeki tarihi yapıları çok güzel bulduk. Daha önce hiçbir bilmiyorduk, arkadaşların vasıtasıyla duyup geldik. Kars’ı çok güzel bulduk. Bundan sonra her sene gelmeyi düşünüyoruz.” dediler.

Ankara’dan Kars’a gelen Mert Ayata isimli genç ise, “Lise 3 öğrencisiyim. Buraya gezmek için geldim. Okulda birçok yeri anlatmışlardı. Tarih kitaplarında okumuştum. Bende canlı görmek istedim. Gerçekten tarihte olan üstü bir yer. Müthiş bir yer herkesin gelip görmesi lazım. Burada Kars insanın ayaklarının altında oluyor. Tarihi yapısı müthiş sadece burayla sınırlı değil, buranın dışına da akan bir tarihi var. Buraya çıkarken bile surların giriş kapılarını, gizli yerlerini, nerede saklandıklarını her şeyini burada gördüm. Bundan sonra da gelmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.