1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çöp sorununun önü alınamıyor
Çöp sorununun önü alınamıyor

Çöp sorununun önü alınamıyor

Doğu’nun Uygar Kenti Kars, önü alınamayan çöp sorunu nedeniyle çöp kente dönüşüyor. Vatandaşların gelişi-güzel çöp atması, rüzgarında etkisiyle çöplerin sağa-sola yayılması çirkin görüntüler oluşturuyor.

A+A-

Tarihi kent Kars’ta sadece tarih kokmuyor. En başlıca sorunlarımızdan biri olan çöp kokusu daha da öne çıkar oldu. Şehrin Erzurum ve Ardahan istikameti girişlerinde çevreye yayılan çöpler hem çirkin görüntü oluşturuyor hem de hem de çevreye pis kokular yayılıyor. Hüseyin Atak Bulvarının çevresi de çöpten geçilmiyor. Yeni yerleşim alanlarının da bu alanda olması modern bina görünümlerinin aksine çöp yığınları ve gelişi-güzel atılan çöplerle dikkat çekiyor. Altyapı sorununun da bulunduğu bölgede bu modern binaların çevresindeki çöpler vatandaşların da dikkatini çekiyor. Kente gelen yabancıları da ürküten bu çöp görüntüleri, tarihi kentin ne gibi bir sorunla karşı karşıya kaldığını da ortaya koyuyor.

Eski adıyla Gazi Kars, şimdiki tanımlamasıyla Serhat Kent olan Kars’ta çöp bilincinin yaygınlaştırılması, çöp sorunuyla ilgili okullarda eğitimlerin verilmesi, sivil toplum kuruluşlarının bile devlet kurumlarıyla birlikte bir seferberlik ilan etmesi gerektiği gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerek.

Halen araçlardan sağa-sola atılan pet şişeleri, kağıt ve benzeri çöplerle karşılaşılıyor. Halen yoldan gelip geçenlerin çevrede pis bir görüntü oluşturan çöpleri yerden almadıkları ve halen ilgili kurumların çöp sorununu gideremediği görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.