1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 30 Ekim’i suyla çekiyorlar
30 Ekim’i suyla çekiyorlar

30 Ekim’i suyla çekiyorlar

Kars’ın Kurtuluş Bayramı olan 30 Ekim’de içme suyunun 24 saat verileceğinin duyurulmasının ardından özellikle kenar mahallelerdeki kadınlar, susuzluk çilesinden kurtulacak olmanın umuduyla su taşımaya devam ediyorlar.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, geçtiğimiz günlerde su arıtma tesisi inşaatını gezmiş ve burada 30 Ekim’de Kars’a 24 saat kesintisiz su verileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine gözler sürekli su taşımakla ömürlerini geçiren kenar mahallerdeki kadınlara çevrildi. Kadınların ilerlemiş yaşlarına rağmen torunları ve kızlarıyla birlikte el arabaları ve omuzluklarla su taşıdıkları görüldü.

Halitpaşa Mahallesi’nde de camiden su taşıyan kadınlar, 30 Ekim’i iple çektiklerini fakat bu güne kadar susuzluk çilesiyle yaşadıklarını onun için pek de umutlu olmadıklarını söyleyerek, “Bizler ömrümüz boyunca su taşıdık. Nüfusumuza su yetiştirebilmek için sabah, öğlen, akşam ele arabaları ve omuzlukla su taşıdık. Artık bu çileyi çekmek istemiyoruz. Çektiğimiz bu çile bizlerin huzuruna da yansıyor. Taşıdığımız suları kullanırken bile kendimize acıyoruz. Suyumuz bitmesin diye fazla su bile içemiyoruz. İnşallah verilen sözler yerine getirilir ve 24 saat suya kavuşuruz” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.