1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars Kalesi bayramda kapatıldı
Kars Kalesi bayramda kapatıldı

Kars Kalesi bayramda kapatıldı

Ramazan bayramı boyunca Kars Kalesi yerli ve yabancı ziyaretçilere kapatıldı. Kaleyi ziyarete giden birçok yerli ve yabancı turist, “Bayramda kapalıyız” uyarı yazısıyla karşılaşınca geri döndü.

A+A-

Bayram tatilini ve güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar tarihi Kars Kalesi’ni gezmek için geldiklerinde kale kapsına vurulmuş zincirle karşılaştılar. Ayrıca kapı üzerinde yazılı açılış-kapanış saatlerinin altında “Bayram dolayısı ile 2 gün kapalıyız” yazısını gördüklerinde şaşırıp kaldılar.

 

Bayram tatili nedeni ile özellikle Kale’nin yerli yabancı ziyaretçilere açık olmasını belirten vatandaşlar, “Bayram tatili ve güzel hava nedeniyle misafirlerimiz ile birlikte Kars Kale’sini gezmek istedik. Fakat geldiğimizde kale kapsına vurulmuş zincirle karşılaşınca şaşkına döndük. Üstelikte kocaman bir yazıda da sanki devlet dairesi gibi “Bayramda 2 gün kapalıyız” diye yazmışlar. Kaleye gelen turistler ve vatandaşlar geri dönmek zorunda kalıyorlar. Özellikle bayram tatilinde kalenin kapalı olması çok anlamsız. Eğer bekçi sorunu varsa o da halledilebilir. Sonuçta Kars Kalesi dünya genelinde adından söz ettiren bir kaledir. Buraya gelenleri lütfen ufak-tefek sorunlarla geri çevirttirmeyelim.” diye dert yandılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.