1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars inanç turizmi ile gelişecek
Kars inanç turizmi ile gelişecek

Kars inanç turizmi ile gelişecek

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars'ın gelişimi için kültür ve inanç turizmi ile hayvancılığı çok önemli gördüğünü söyledi.

A+A-

Yeni Asya Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Kara ve Kars Temsilcimiz, Kars Valisi Ahmet Kara'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette Kars ili hakkında bilgi veren Vali Kara, Kars’ın kültür varlıkları açısından Türkiye`nin en zengin illeri arasında bulunduğunu ifade etti. Kara şunları söyledi: “Son yıllarda Tarım Bakanlığının bu bölgede hayvancılığın geliştirilmesi için özel projeleri bulunuyor. Bölgedeki girişimciler bu projelerden faydalanarak şehirdeki hayvancılığı daha profesyonel hale getireceklerdir. İnanç turizmi açısından da, Kars önemli bir potansiyele sahip. Özellikle Buhara'dan kalkarak Anadolu'nun manevi fethi için Kars'a gelen ilk Alperenlerden ve bir Türk Mutasavvıfı olan Ebul Hasan el Harakani'yi zikretmemek, Ona saygısızlık olur.

 

"Kültür turizmi açısından da Kars'a bakıldığında başka hiçbir kültür varlığı olmasa bile Ani Harabeleri, ilimizin tarihî yönden zenginliği için yeter. Ani, Türklerin Anadolu'ya ilk girdikleri, ilk Türk camiinin yapıldığı bir kent olarak Türk-İslam medeniyeti açisından da önemli bir yere sahip. Bir serhat şehri olan ilimiz, tarih boyunca askerî hareketlerin merkezi olmuş, 46 tabya ile ülkemizin en çok tabyası bulunan şehridir. 40 yıl boyunca Rus esaretinde kalan ve bu süreç içinde Baltık Mimarisi tarzında yüzlerce binanın yapıldığı en planlı kenttir. İşte tüm bu özelliklerinden dolayı Kars'ta, ne tarafa yönelseniz tarihî bir mirasla karşılaşırsınız. Hatta ben Kars'ın açılımını şöyle yapmaktayım. Kars'ın K`sı, kent planı, kale, kaşar, kaz, kar ve kayağı, Kars Çoban Köpeği, A`si Allahuekber dağları, Aras, Arpaçay, Arıcılık, R`si Rus esareti, S`si Sarıkamışı ve soğuğu ile tarif ediyorum.”

 

Yönetim Kurulu Üyemiz Hamza Kara da, Kars'ın bu özelliklerini tüm Türkiye'ye tanıtmak için Yeni Asya Gazetesi olarak özel bir Kars il eEki çıkaracaklarını, Kars’a ve tüm Türkiye’ye dağıtacaklarını söyledi. Heyet, ziyaretin sonunda Vali Kara’ya Yeni Asya Neşriyat tarafından hazırlanan Risale-i Nur Külliyatını hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.