1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Et Kombinasına Kavuşuyor
Kars Et Kombinasına Kavuşuyor

Kars Et Kombinasına Kavuşuyor

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ın Et Kombinası’na acil ihtiyacı olduğunu ve yaklaşık 1 ay içinde bunun gerçekleştirileceğini müjdeledi.

A+A-

Vali Kara, “Şu anda gündemimiz et kombinası. Hayvancılığın ölmemesi için Kars’ta yapılacak işlerden biri de kombinadır. Ya İşadamımız Turan Çelik’e satılan kombinenin geri alınması ya da devletin kombine yapması gerek. Et Balık Kurumu daha önce özelleştirme kapsamına alındığı için kombinalar satılıyordu ama ne yazık ki Kars kombinesi önceden satılmış. Daha sonra özelleştirme vazgeçildiği için Erzurum kombinesi gibi çeşitli kombineler satılmadı ve faaliyetine devam ediyor. Oysa, hayvancılık konusunda Kars Türkiye’nin en ileri kenti ve en çok hayvancılık yapılabilecek bir yeri.” diye konuştu.

“Bir ay sonra kombinenin açılışını birlikte konuşacağız” diyen Vali Kara, “Biz diyoruz ki Türkiye’nin diğer illerinde hayvancılığı yasaklasınız sadece Ağrı, Kars, Ardahan’ı etrafını tel örgüyle çevirseniz ve burada hayvancılık yapsanız Türkiye’nin hepsine yetecek kadar et üretebilir, hayvan yetiştirebilir. Biz şu anda o iddiadayız. Onun için hayvancılığın da ölmemesi için özellikle yapılması gereken en önemli ilerden biri burada et kombinasının derhal açılması. İnşallah burada 1 ay sonra kombinenin açılışını beraber konuşuruz.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.