1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars Beylerbeyi Sarayı’nda çalışmalar yeniden başladı
Kars Beylerbeyi Sarayı’nda çalışmalar yeniden başladı

Kars Beylerbeyi Sarayı’nda çalışmalar yeniden başladı

Kars’ta, 1579 yılına Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı’nın restorasyon çalışmaları yeniden başladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği tarafından, Beylerbeyi Sarayı’nın Butik Otel’e dönüştürerek Kars turizmine kazandırılması çalışmaları havaların ısınması ve inşaat sezonun başlamasıyla kaldığı yerden devam ediyor.

Kesme taştan yapılan, ön cephesindeki kapı girişi ile pencerelerinde kullanılan kemerleriyle dikkatleri çeken sarayın çalışmaları Kars Müze Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde sürülüyor. Restorasyon sonrası butik otel olarak Kars turizmine açılacak.

Osmanlı-Rus Savaşı sırasında 1828 yılında zarar gören ve önündeki 30 Ekim Ortaokulu ile bir öğrenci yurdunun yıkılmasıyla daha görünür hale getirilen sarayın, turizme kazandırılmasıyla bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve yıllarca kaderine terk edilen Beylerbeyi Sarayı her gün yüzlerce yerli ve yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. İçler acısı durumda bulunan sarayın yeniden inşa edilerek turizme kazandırılacak olması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

Kars Beylerbeyi Sarayı hakkında;

Kars Kalesi’nin eteklerinde bulunan Beylerbeyi Sarayı, köklü tarihiyle şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri.

1579 yılına Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen sarayın ulaşımı oldukça kolay. Kars Merkez'deki Fen Lisesi'nin hemen arkasında yer alıyor. Sarayın yapımında kesme taş ve moloz taş kullanıldığı görülmekte. Ön cephesinde yuvarlak kemerli bir giriş kapısına sahip. Pencerelerin de yapısı yuvarlak kemerli.

Kars Beylerbeyi Sarayı günümüzde oldukça harap bir durumda olup, 1828 yılında Osmanlı Rus Savaşı sırasında yıkılmış haliyle günümüze kadar gelebilmiştir. Buna rağmen turistler tarafından sürekli ziyaret edilmeye devam ediyor.

kars-beylerbeyi-sarayi’nda-calismalar-yeniden-basladi!-(1).jpgkars-beylerbeyi-sarayi’nda-calismalar-yeniden-basladi!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.