1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Yasin Aşkın Yıldırım’dan büyükelçilere davet
Başkan Yasin Aşkın Yıldırım’dan büyükelçilere davet

Başkan Yasin Aşkın Yıldırım’dan büyükelçilere davet

Ulu Cami Dernek Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, İtalya ve Fransa Büyükelçilerini “Ulu Cami’nin Tanıklığı’nda Mezalimin Başkenti Kars’ta Ermeni Mezalimi’nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla 26 Nisan 2019 Cuma günü düzenlenecek programa davet etti.

A+A-

Volkan KARABAĞ  

Ulu Cami Dernek Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, Kars Ulu Cami’nin Türkiye’de en dramatik olayların yaşandığı cami olduğunu söyledi.

Başkan Yasin Aşkın Yıldırım, “1915 ve 1920 yılları arasında Ulu Cami’de ve Kars çevresinde 30 bine yakın şehidimiz maalesef yakılarak katledildi. Ulu Cami’de Kars’ın ileri gelenleri, Ermeni ahalisinin ileri gelenleri istişare yapalım diye topladılar. Burada bir tezgah kuruldu. 286 kişi olduğu söylenen şehitlerimizi burada yakarak katlettiler. Bunların belgeleri var mı var. Evet, Kars’ta yapılan katliamların, Ulu Cami’de yapılan katliamların belgeleri ellerimizde mevcut. Caminin içerisinde de tahrip olduğu için, yakıldığı için kalan kan yağ izlerinin bulunduğu taşları muhafaza altına aldık. Yağ izlerinin bulunduğu bir taş çerçeve içerisine alınmış” dedi.

Ayrıca Ulu Cami Derneği tarafından “Ulu Cami’nin Tanıklığı’nda Mezalimin Başkenti Kars’ta Ermeni Mezalimi’nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla 26 Nisan 2019 Cuma günü program düzenlenecek.

Düzenleyecekleri programa Fransa ve İtalyan Büyükelçileri’nin davet eden Ula Cami Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, “26 Nisan 2019 Cuma günü Kars Ulu Cami’de özellikle, Kars ve çevresinde Ermeni katliamlarının arşivlerini, belgelerini, cami avlusunda sergileyeceğiz. Daha önce Fransa ve İtalya Ermeni katliamları ile ilgili 24 Nisan’ı kabul ettiklerini dair açıklama yapmışlardı. Biz kendilerini Kars’a davet ediyoruz. Özellikle İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa ve İtalya’nın Büyükelçilerini Cuma günü yapacağımız programa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kars Ulu Cami duvarlarında bulunan ve Ermeniler tarafından yakılan Türklerin ‘kan ve yağ’ izleri çerçeveye alınarak muhafaza ediliyor. Ulu Cami önünde bulunan kitabede ise Ermeni mezaliminin fotoğrafları yer alıyor.

Ermeniler Kars’ta, 286 Türk’ü 1918 yılında Ulu Cami’ye, ‘anlaşma yapacağız’ diyerek toplayıp diri diri yaktı. Ulu Cami’de yakılan Türklerin kan ve yağları halen cami duvarlarında bulunuyor.

Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan ve 17’inci Yüzyılda Osmanlı Padişahı Sultan İbrahim döneminde yaptırılan Ulu Cami, Ermeni mezaliminin canlı izlerini günümüze taşıyor.

baskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(1).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(2).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(3).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(11).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(13).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(6).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(7).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(8).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(9).jpgbaskan-yasin-askin-yildirim’dan-buyukelcilere-davet!-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.