1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kar Kalınlığı 60 Santimetre
Kar Kalınlığı 60 Santimetre

Kar Kalınlığı 60 Santimetre

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı bildirilirken, yerli turistler kayak merkezine akın ederek karın keyfini çıkardı.

A+A-

Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, hafta sonu tatilinde doldu taştı. 

Kars'a 50 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından biri haline geldi. Oteller tamamen dolarken, rezervasyonların da uzun bir süre durduğu belirtildi. Başta Rusya olmak üzere Ukrayna ve Azerbaycan'dan da taleplerin arttığı ve Ocak ayı için yabancı konukların otellerde rezervasyon yaptırdıkları bildirildi. 

Kayak yapmak için haftasonu tatiline gelenler kayak keyfini doyasıya yaşarken yoğunluk nedeniyle dakikalarca turnikelerde sıra beklediler. Hafta sonunda bin kişinin ziyaret ettiği kayak merkezindeki tatilcilerden İstanbul'dan gelen Göksu Göker, "İlk geldiğimizde çok kar yoktu ama sonra yağmaya başladı. Burada pistler çok güzel. Özellikle kar makineleri üzerinden geçtikten sonra çok güzel oldu kayması. Bence kaymak için en ideal yerlerden birisi burası. Özellikle burada pistler çok eğlenceli, çok farklı bir ortamı var böyle büyüleyici sanki" dedi. 

Kars-Sarıkamış-Turizm (KARS-SAR-TUR) Genel Müdürü Muhittin Delibaş ise, "Karın biraz geç yağması tabi ki bizi biraz zorladı. Fakat kar yağmasıyla Sarıkamış'ı severler ve Sarıkamış'ı merak edenler hepsi buraya akın akın gelmekteler. Bugün kar seviyemiz 50-60 santimetre seviyesine ulaştı. Tüm kayak severleri Sarıkamış'a gelip doğa güzelliği ile muhteşem karda kaymalarını tavsiye ederiz" dedi. 

Delibaş, "Biz bu yıl bir uygulama daha yapaparak Türkiye'de 2 ve 3'üncü olacak bir Snowboard pisti yaptık. Bu park tamamen snowboardcılara ait. Burada onların daha adrenalit ve daha zevk alacakları ayrıca basklar ve daha değişik aparatlarla neşelenmelerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptık ve hazırladık" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.