1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kan Merkezi Kurulmalı
Kan Merkezi Kurulmalı

Kan Merkezi Kurulmalı

Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Remzi Aras, Türkiye’nin 80 ilinde Kan Merkezi bulunurken, Kars’ta Kan Merkezinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

A+A-

Aras, “Türkiye’nin 80 ilinde kan merkezi bulunurken Kars’ta bulunmuyor. Kan Merkezi yapmak amacıyla Tekel binasına müracaat ettik bazı insanlar engel oldular, vermek istediler. Tekel binası olsaydı, Kars Kızılay’ı olarak Kan Merkezini açmış olacaktık. Türkiye’de sadece kan toplama yetkisi Türk Kızılay’ına verildi. Bize yakın olan Ardahan ilinde 5 katlı bir Kan Merkezi bulunuyor. Kars merkezinde bir yer bulmuş olsaydık Genel Başkanımız bizlere söz vermişti yapacaktı. Kimse fedakarlık yapmadığı için Kan Merkezini kuramadık. Kars Valisi Ahmet Kara Tekel binasını kendi adına istedi ama siyasi olarak bir engel çıktı. Biz kararlı bir şekilde yer arayışı içerisindeyiz.” ifadesini kullandı. 

 

KIZILAYA DESTEK İSTEDİ

 

Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, Kızılay’ın çok önemli bir yardım kuruluşu olduğunun altını çizerek, işadamlarından yardım istedi.

 

Aras, “Kars’ta çok mağdur aileler bulunuyor. Ben Karslı ve Kars’tan giden işadamlarımıza sesleniyorum. Kars Kızılay’ını unutmasınlar. Memleketlerini unutmasınlar. Kızılay’a bağışlarını yapsınlar. Kızılay doğru bir kuruluş. Bağış yapılan her kuruşun hesabını vermeye hazır bir kuruluş. Yapılan yardımların da direk yerine teslim edildiğine hiç şüpheleri olmasın.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.