1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kamu, Esnafı Bitirdi
Kamu, Esnafı Bitirdi

Kamu, Esnafı Bitirdi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Misafirhaneleri Karslı Esnafı Bitirdi. Esnaf, Kamu Kurumları ile Rekabet Ediyor...

A+A-

Hak ve Eşitlik Partisi Kars İl Başkanı Bora İzkubarlas, Kars'ta esnafın kamu kurumları ile rekabet ettiğini, Devlet Su İşleri, Kafkas Üniversitesi, Köy Hizmetleri, Şeker Fabrikası, Öğretmenevi gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının adeta; otel, restaurant ve kafeterya gibi hizmet verdiğini, esnaflarından bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu belirtti.

 

Başkan İzkubarlas, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelerin ve çeşitli hizmet birimlerinde yalnızca kurum personeline açık olması gerektiğini vurgulayarak, ne yazık ki Kars'ta özel sektör, kamu kurumları ile rekabet ediyor. Ekonomik kriz içerisinde kıvranan esnaf, bir de kamu kurumlarıyla rekabet eder hale geldi. Elbette ki esnafımızın kamu kurumlarıyla rekabet etme şansı hiç yoktur, bu anlamda başta sayın Valimiz Ahmet Kara olmak üzere, oda başkanlarını duyarlı olmaya davet ediyorum, dedi.

 

Başkan İzkubarlas sözlerini şöyle sürdürdü : "Kamu kurumları artık ticarethaneye dönüştü. Hal böyle olunca şehirde kriz bir kat daha etkisini gösterdi. Artık vatandaş Lig TV maçlarını bile kamu kurumlarında izli-yor. Devlet Su İşleri Misafirhanesi otel gibi çalışıyor, pazarlamacısından, sanatçısına, bürokratından işadamına kadar herkes orada kalıyor. Fiyatlar düşük, hizmet kaliteli. Diğer taraftan ise şehre ciddi anlamda yatırım yapan ; Grand Anı Hotel, Grand Castel Otel, Sim-Er Otel, Karabağ Otel de müşteri bulabilmek için çırpınıp duruyor. Bizler duyarlı olmak zorundayız. Misafirimiz geldiği zaman kamu kurum ve kuruluşlarının misafir-hanelerinde değil, hemşerilerimizin otellerinde ağırlamalıyız. Biraz da bizler duyarsız bir toplumuz. Misafirimiz geldiği zaman hemen telefona sarılıp bir kurumun amirini veya memurunu ayırıyoruz ; “misafirimiz var, lütfen yer ayarlayınız.” Buradan kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve memurlarına sesleniyorum : lütfen vatandaşa yer tahsis etmeyiniz. Kars'ta oldukça lüks otellerimiz var, vatandaşı otellere yönlendiriniz. Bu şehirde krizleri hep kendimiz yaratıyoruz. Bizim tek isteğimiz Kars'ın ve Karslının kazanmasıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.