1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAI’dan “Ani” Açılımı
KAI’dan “Ani” Açılımı

KAI’dan “Ani” Açılımı

Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Turan Çelik, Ani Harabeleri’ni sakatlar ve yaşlıların da rahat gezebilmesi için 2 adet tekerlekli sandalye göndereceklerini söyledi.

A+A-

Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru ve beraberindeki işadamlarıyla birlikte geçtiğimiz hafta sonu Ani Harabeleri’ne giden KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik, “Kars’ın güzelliklerini ve eski tarihini gören arkadaşlarımız hayret içinde kaldılar. Valimize ben çok teşekkür ediyorum Ani Harabelerinin yolu çok güzel olmuş. Ani harabelerinde çok güzel karşılandık. Güzel bir tercümanımız vardı orda. Tercüman Cengiz Kara bize oranın tarihini anlattı. Arkadaşlarımızla gezdik ve o güzel tarihi keşfettik. Ani Harabeleri bizim Turizm merkezimiz.” dedi.

 

2 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE ANİ’YE GÖNDERİLECEK

 

Ani Harabeleri’ne mutlaka bir butik otel yapılması gerektiğini belirten Çelik, yaşlılar ve sakatların istifade edebilmeleri için Sosyal Hizmetler emrine 2 adet tekerlekli sandalye göndereceklerini ifade etti.

 

“Ani Harabeleri gezmekle bitmiyor.” diyen Çelik, “Ani Harabelerine 2 sandalye göndereceğiz. Engelli ve yaşlıları veya yorulan insanların gezebileceği tekerlekli sandalyeleri yakın zamanda Dolunay Derneği’ne göndereceğiz. Dernek de ilgili yere teslim edecek. Bunu da bir müjdeli haber olarak belirtebiliriz. Ani Harabelerinde yıllardır düşünülmeyen 2 engelli aracı artık bulunacak. Ani’ye gittiğimiz de çok büyük bir kalabalık gördük. Türkiye’nin her yanından gelen misafirler vardı, turist akını vardı. Ani Harabeleri’nde günlük dinlenme ihtiyaçları sağlanabilir. Ani Harabeleri’nin doğası çok farklı. Orada kalmak isteyen kişiler olabilir. Onun için de Butik Otel yapılmalı.” diye konuştu.

 

KARS APAYRI BİR TURİZM CENNETİ

 

Kars’ın apayrı bir turizm Cenneti olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

 

“Kars’ta o kadar çok değerler var ki. Kars’ın kültürü çok geçmişe dayanıyor. Eski tarih burada yaşıyor. Herkesin bir eseri var, herkes bir taş koymuş, herkes bir eser bırakmış. Buraları merak eden Dünyada o kadar arkadaşımız var ki. Bu turizmi yayabilsek, Türk insanı böyle bir tarih olduğunu bilecek. Vakıf olarak el birliği istiyorum. Bunları beraber yayalım.”

 

Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru da, “KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik artık dünyaya özürlü ve yaşlılar gözüyle bakıyor. “Buraya 2 tane tekerlekli sandalye bıraksak iyi olur mu?” dedi. Buraya gelecek olan yaşlılarla ilgili Turan Başkan düşündü onları. Ani Harabelerine 2 sandalye koyarak oraya gelen yaşlıların ve özürlülerin rahat dolaşabilmelerine imkan sağlanacak.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.