1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da Hastane Sevinci
Kağızman’da Hastane Sevinci

Kağızman’da Hastane Sevinci

Kağızman Devlet Hastanesi ek binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

Kağızman Devlet Hastanesi temeli atılan ek binanın yapılmasıyla birlikte bölgeye hitap edecek. Uzun yıllardan beri Kağızmanlılara hizmet veren Kağızman Devlet Hastanesi, artan taleplere cevap verebilmesi için ek bina yapılarak büyültülecek. Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, gerekli yazışmaları yaparak hastaneye ek bina yapılması için Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli izni alarak, ek binanın yapılması için start verdi.

 

Ortalama günlük 650-700 civarında Kağızman merkez ve köylerinden gelen hastalara hizmet verilen hastanede ek binanın da yapılmasıyla birlikte bölgeye de hizmet verilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde temeli atılan ek bina da çalışmalar hızlandırıldı. Ek bina yapımının 4,5 ay gibi kısa sürede bitirilerek faaliyete sokulması hedefleniyor.

 

Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Kağızman Devlet Hastanesi ek binasının temeli atılarak çalışmalara başlandığını söyledi.

 

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, il genelinde sağlık hizmetlerinin daha iyi yapılması için gerekli gördüğümüz Hastane ve sağlık ocaklarında bu tür çalışmalar yapıyoruz. İnsana hizmet ediyoruz. İnsan sağlığa hizmet ediyoruz. Bunun için il genelinde yaptığımız çalışmalarda yetersiz ve eksik gördüğümüz yerlerde bu tür genişletme çalışmaları yapıyoruz. Amacımız hastanelerimizde ve sağlık ocaklarımız daha çok kitlelere sağlık hizmeti vermektir" dedi.

 

KAĞIZMAN DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİTAP EDECEK

 

Ülkemizde sağlık hizmetlerinin modern teknolojik cihazlarla ve dallarında uzmanlaşmış doktorlar tarafından verildiğine dikkat çeken Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç; "Kağızman Devlet Hastanesi'nde günde ortalama 650-700 civarında hasta tedavi ediliyor. Hastane binamızın küçük olduğunu düşündük. Bunun için Sağlık Bakanlığımız ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler neticesinde Kağızman Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılması için gerekli izni aldık. Hiç zaman kaybetmeden çalışmaları başlattık. Hastane ek binası inşaatının tamamlanması ile birlikte inanıyorum ki Kağızman ilçemizden Kars'a hasta sevki olmayacağı gibi, Kağızman Hastanesi'nde bölgeye de hizmet verilecektir. Bunun için gerekli teçhizat, donanım ve dallarında uzman doktorlarımızla bölgeye hizmet verebileceğiz" diye konuştu.

 

Öte yandan Kağızman Devlet Hastanesi'nde hizmete giren tam donanımlı ameliyathane ile birlikte komşu illere hasta sevklerinde düşüş olduğu gözlendi.

 

Kağızman Devlet Hastanesi'nde 2 Genel Cerrahi Uzmanı, 2 Kadın Doğum uzmanı, 1 aile hekim uzmanı, 1 dahiliye uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 1 üroloji uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 diş hekimi ve 5 pratisyen hekim görev yapıyor.

 

37 yatak kapasiteli hastanede ilgili branşlarda ayda yaklaşık 75 ameliyat yapılıyor. Ayrıca hastanede Endoskopi ünitesi, Diyaliz ünitesi ve biyokimya laboratuarları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.