
Kadastroyla kan davaları son bulacak!
Kadastro Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla beraber köyler arasındaki arazi kavgaları ve arazi yüzünden çıkan kan davaları da sona erecek.
Kars Kadastro Müdürü Muhammet Karagüzel 2013 yılı kadastro çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İl genelinde 2011 yılına kadar kadastro çalışmalarının yüzde 98’inin tamamlanmış olduğunun hatırlatmasını yapan Karagüzel, “12.07.2012 tarihinde göreve başladım. Uzun süre kontrol müdürü olarak Rize’de çalıştım, Samsun’dan geldim. Serhat ilimiz Kars’ta da rabbim nasip ederse güzel hizmetler vermeye çalışacağız. Bizim çalışmalarımız 4 ana bölüme ayrılıyor. 1 Tesis Kadastro Çalışmaları, 2 Talebe Bağlı İşlemler, 3 Kontrollük Hizmetleri ve diğer çalışmalar olmak üzere. Tesis kadastrosu olarak 2006-2013 yılı arasında yüzde 60’larda olan kadastro çalışmaları, bizden önce olan arkadaşlar 2011 yılına kadar yüzde 98’e kadar bitirmişler ve onlara teşekkür ediyorum.”dedi.
Kadastro çalışmaları yapılan 8 köy ve mahallenin olduğunu söyleyen Kadastro Müdürü, “Şimdi kalan 8 birimimiz var, birim dediğimiz mahalle ve köydür. Bu birimlerin 4 tanesine 2012 yılında tesis kadastrosuna başladık, Şubat ayı itibariyle de bilgilendirme askı ilanlarını yapacağız ve akabinde kesin askı ilanlarını yaparak vatandaşlarımıza tapularını dağıtacağız. Kalan 4 köyümüz de problemli olan köylerdi, Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzün olurlarıyla bu köyler de 2013 yılında programa alınırsa onlara da başlayacağız. Bilindiği üzere Büyük Çatak ve Küçük Çatak köylerinin yayla sıkıntısı vardı, bu sıkıntılar büyük boyuta ulaşmıştı. Sayın valimiz, sayın kaymakamımızın da katkılarıyla yerinde çalışmalar yaptık. Tarım il Müdürümüz, Mera Komisyon Başkanımız ve komutanlarımızla çıktık ve muhtarlarımızla mera tespiti yaptık. Kadastro çalışmalarıyla beraber oraların da sorunları giderilerek, tapu dağıtımları yapılacak.”şeklinde konuştu.
“Böylece ülkemiz genelinde ve bu bölgede de süren kan davası olayının da kadastro ile minimize edilecek.” diyen Muhammet Karagüzel daha sonra şunları söyledi; “Sıkıntısı olanlar kadastroya gelip tespit çalışması yapılmasıyla sınırlarını öğrenecekler ve gereksiz yere kavga gürültü yapmayacaklar. Kadastronun böyle sosyolojik bir boyutu da ortaya çıkmış oluyor. talebe bağlı işlerimiz var ama Kars’ta iklim şartları ağır ve genellikle yaz aylarında çalışmalarımızı sürdürebiliyoruz. Burada lisanslı kadastro bürosu olmadığı için bu işlemler yoğunluklu olarak bizim tarafımızdan yapılıyor. Mevcut personelimizle beraber talebe bağlı işlemleri de vatandaşın memnuniyetini esas alarak kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yerine getireceğiz.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.