1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Işıkara’dan imamlara konferans
Işıkara’dan imamlara konferans

Işıkara’dan imamlara konferans

Kızılay Genel Başkan Baş Danışmanı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü eski müdürü deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kars’ta imamlara konferans verdi.

A+A-

Işıkara,; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılay’ı Kars Şubesince Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma projesi kapsamında, Kars ve köylerinde görev yapan imamlara yönelik verdiği konferansta; “Bu bilgileri görev yaptığınız cami cemaatiyle paylaşın.” dedi.

 

Kuran’dan bazı ayetler eşliğinde, yaşanan büyük depremleri slaytlarla izleterek uzmanlık bilgilerini imamlarla paylaşan Işıkara, “Bir deprem sırasında, altımızdaki yer dalgalanır. Tıpkı, denizdeki dalgalar gibi. Depremin büyüklüğü arttıkça dalga hareketi de büyür. Daha büyük depremlerde dalga büyüklüğü daha fazla olurken, sağa-sola koşmak, pencerelerden ve balkonlardan atlamak çok tehlikelidir.” diye konuştu.

 

MÜTEAHHİT HATASINDAN DOLAYI 105 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

 

Prof. Dr Ahmet Mete Işıkara, “1998 Adana Ceyhan’daki depremde müteahhit hatasından dolayı 105 vatandaşımızı kaybettik.” diyerek, “Ceyhan’da bir apartmanın çökmesinden kaynaklı 105 vatandaşımız orada yaşamlarını yitirdi. Sorduk buranın müteahhidi kim dedik? Oradaki insanlar elleriyle işaret ederek “şuradaki karpuzcu” dediler. Din kitabımızda o kadar çok öğreti var ki, kendinizi ve birbirinizi öldürmeyin. Bir insan kendisinin veya diğer insanların ölümüne sebep olacak iş yapmasın. İşte o müteahhit 105 insanımızın ölümüne neden oldu. Neden peki? Adam akıllı bir bina yapmadığı için, oradaki vatandaşlarımız yaşanan depremde, yaşamlarını yitirdiler. Ben, ülkemizde çocuklara şunu aşılıyorum ve başardım da. Çocuklara “deprem olacak mı?” sorusunu sorunca “hayır böyle soru olmaz” diyorlar. “Neden” diye sorunca, “ülkemiz zaten deprem ülkesi” diyorlar.” diye konuştu.

 

İmamlara sürekli hatırlatmalarda bulunan Prof. Dr Ahmet Mete Işıkara, “Çocuklara öğrettiklerimizi sizlerde cemaatlerinize öğretmelisiniz.” diye nasihatte bulundu.

 

Konferans sonrası bir açıklama yapan, Türk Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, şunları söyledi:

 

“Bugün Kars’a Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ve Diyanet İşleri Başkan yardımcısı İsmail Karagöz ve yine Diyanet İşleri Başkanlığından Mehmet Bekarlar geldiler. Bugün toplum liderleri olarak Kars’taki bütün imamlara eğitim veriyoruz. Deprem dedemiz bu konuyla ilgili, hayatı boyunca çalışmış ve bu alanda uzman olan bir hocamız. Biz insan olarak sadece Karslı hemşehrilerimiz değil ülke genelinde nedense depreme karşı hep duyarsız olmuşuzdur.”

 

Kars Müftülüğünde düzenlenen konferansa; Diyanet İşleri Başkan yardımcısı İsmail Karagöz, Diyanet İşleri Başkanlığından Mehmet Bekarlar, Kars ve merkez köylerde görev yapan imamlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.