1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İş Kadınlarından İftar
İş Kadınlarından İftar

İş Kadınlarından İftar

Aktif İş Kadınları Derneği, Merkez Yatılı Kuran Kursu öğrencilerine iftar yemeği verdi.

A+A-

Aktif İş Kadınları Derneği, Kars Belediyesi’nin desteği ile Kadın Dayanışma Merkezi’nde kız çocuklarının eğitimine destek amacıyla açtığı kermesin ardından bu kez de Merkez Yatılı Kuran Kursu öğrencilerine iftar yemeği düzenledi.

 

Kadın Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine yatılı kuran kursu öğrencileri ile birlikte sorumlu eğiticileri de katıldı. İftar yemeğinin ardından sorumlu eğitici tarafından yemek duası okundu.

 

Kars’ta 5 ay önce kurulan Aktif İş Kadınları Derneği başkanı Filiz Civan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, “Kars Belediyesi’nin desteği ile Kadın Dayanışma Merkezi’nde kız çocuklarının eğitimine destek vermek amacı ile açmış olduğumuz kermesin ardından bu defa da Merkez Yatılı Kuran Kursu öğrencilerine iftar yemeği düzenledik. Kurs öğrencileri ve sorumlu öğretmenleri ile bir iftar yemeğinde bir araya gelmek ben ve dernek üyesi arkadaşlarım adına mutluluk verici hizmet oldu. Henüz 5 ay önce kurduğumuz derneğimiz bundan sonra da amaçlarımız doğrultusunda çeşitli alanlarda aktivitelerine devam edecektir. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Belediye Meclis üyesi ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Sinar'ın desteği ile Kadın Dayanışma Merkezi bahçesine kız çocuklarının eğitimine destek vermek amacı ile açtığımız kermesimiz 26 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu kermesten elde edilecek gelir ile Kars’ta kız çocuklarının eğitimine destek verilecektir” dedi.

 

Kars Merkez Yatılı Kuran Kursu’nda ise şuanda 24 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler 2 ile 3 yıl boyunca aldıkları eğitimlerin ardından her yılın Temmuz ayında hafızlık sınavına tabi tutuluyor. Sınavda başarı gösteren öğrenciler ise imam hatip lisesini dışarıdan bitiriyor. Bu öğrenciler daha sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nin ardından imam olma şansını elde ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.